СВЕ СПРЕМНО ЗА НОВИ КРОС РТС-А У ЗАЈЕЧАРУ

Share

Састанком у Градској управи у Зајечару настављене су припреме за предстојећи Крос РТС-а, који ће 16. октобра бити одржан на Краљевици. 

Присустни су били представници Школске управе, Здравственог центра Зајечар, Полицијске управе, градских јавних предузећа, Позоришта-Центра за културу „Зоран Радмиловић“, Црвеног крста и Комуналне полиције, којима су предочени задаци и обавезе, како би све било спремно за почетак такмичења.

Састанак је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара, који је истакао да се Зајечар небројено пута показао као одличан домаћин и организатор, а као вишеструки победник овог најмасовнијег спортског такмичења на Балкану, има и обавезу више да све протекне у најбољем реду.

„Штаб за ванредне ситуације дозволио је одржавање ове престижне манифестације, чији је Зајечар неизоставан део скоро две деценије“, поручио је Станковић и додао да се нада да ће и време ићи на руку свим учесницима. 

Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара, истакао је да ће бити предузете све мере како би се такмичење спровело на најбољи могући начин и по упутствима како републичког, тако и градског штаба за ванредне ситуације.

„Свим такмичарима биће мерена температура пре почетка трке, дежурна ће као и сваке године бити екипа Хитне помоћи са бесконтактним топломерима. Имамо и ограничење од максимално 17 учесника по трци, од чега ће седам бити из других градова Србије, тако да су и ове године укључене само градске школе”, поручио је Божиновић.

Пропозиције и сатница такмичења биће презентовани на Конференцији за медије, која ће бити одржана у Градској управи града Зајечара у петак 15. октобра са почетком у 13 сати. 

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.