СРПСКОЛИГАШКИ ИСТОК НИКАД НЕИЗВЕСНИЈИ, ОБЕ ЗАЈЕЧАРСКЕ ЕКИПЕ ЗА ВИКЕНД ДОМАЋИНИ

Share

Чини се да смо на трагу једног од најнеизвеснијег издања Српске лиге „Исток“. Након 12 одиграних кола у никад гломазнијем такмичењу од чак 20 клубова, три екипе су поравнате на врху табеле, а четвртопласирани тим има два бода мање. А да галиматијас буде потпун, побринуо се и ФСС, који није до краја разјаснио испада ли из лиге на крају сезоне 6 или 8 тимова.

Два зајечарска српсколигаша већ колико сутра играју своје утакмице, обе екипе су домаћини, али у мечеве 13. кола улазе са дијаметрално различитим амбицијама.

Фудбалери Тимока дочекују Топличанин из Прокупља и покушаће да наставе низ непобедивости на градском стадиону на Краљевици, где до сада нису изгубили ниједан бод. Утакмица је на програму у суботу 17. октобра од 15 сати, а Зајечарци је чекају на деоби првог места табеле са 31 освојеним бодом, колико имају и Будућност Поповац и Раднички из Свилајнца.

У исто време на другом крају града, на стадиону у насељу „Кључ“, Каблови ће дочекати Моравац Орион из Мрштана. Изабраници тренера Бешинића немају право на грешку, јер „дамоклов мач“ већ виси над главама фудбалера зајечарског српсколигаша. Само 8 освојених бодова и тек 18. место табеле нису оно чему су се надали у табору Каблова. Ипак, играју са фењерашем, последњепласираним тимом Српске лиге „Исток“, који до сада има само једну победу и један реми, уз чак 10 пораза и свега 4 бода на свом конту, па се тријумф Кабловима намеће као императив, поготово после дебакла у Александровцу у прошлом колу.

Дерби 13. кола Српске лиге „Исток“ игра се у Свилајнцу дан касније, где домаћи Раднички дочекује четвртопласирану Власину, која је први пратилац лидера првенства са 29 бодова, само два мање од три екипе на врху табеле.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.