СРЂАН СТОЈЧЕВСКИ У ВИЈЕТНАМУ, БИВШИ ТРЕНЕР ТИМОКА ИМА НОВИ АНГАЖМАН

Share

Срђан Стојчевски, перспективни 37-годишњи стручњак, који је оставио сјајан утисак у Тимоку и фудбалском Зајечару, има први инострани ангажман у каријери. Наиме, бивши тренер Зајечараца, постао је први помоћник и асистент Божидара Бандовића у шампиону Вијетнама, екипи Ханоја.

„Велики изазов и ново искуство за мене. Реч је о шампиону Вијетнама, екипи која ће играти квалификације за азијску Лигу шампиона, тако да сам са задовољством прихватио позив  стручњака провереног на овим просторима, који је са успехом радио у Тајланду, Азербејџану, Индији“, истиче на почетку разговора за „Глас спорта“ Срђан Стојчевски.

Велико тренерско име у Азији је изградио Бандовић, некадашњи фудбалер Сутјеске из родног Никшића и београдске Црвене звезде, са којом има освојену титулу првака Југославије и национални Куп, брат велике наде југословенског фудбала Небојше Бандовића, али и стратег који је направио име у Грчкој, где је после играња између осталих за Олимпијакос и Паок започео и успешну тренерску каријеру.

„Радио је као помоћник у Олимпијакосу, био и први тренер пирејског великана, Керкире, Ларисе, азербејџанског Бакуа, али је долазак у тајландски Бурирам пре једне деценије значио старт великих успеха у Азији, што ће ми пуно значити јер свакако да могу много да научим од једног таквог тренера“, поручује Стојчевски.

Амбициозни стратег на нови континент стиже после искуства стицаног на теренима Супер и Прве лиге Србије. Деценијско искуство у раду са млађим категоријама Фудбалског клуба „Рад“, затим две године у првом тиму, најпре као помоћник Зорану Кизи Милинковићу, затим и самостално када је успео да оствари опстанак у Суперлиги, искристалисали су прошлосезонског тренера Тимока.

„Било је понуда и у Србији, али сматрао сам да је право време да се отиснем у иностранство и започнем једну нову страницу каријере. Циљ је да направимо добре резултате и да се задржим што дуже“, каже Стојчевски који се радује упознавању нових људи, културе и обичаја.

Био је и тренер кадетске селекције Црвене звезде, а велико искуство представљао је и боравак на клупи првог тима у Напретку из Kрушевца са којим је у шест месеци стигао до опстанка у елити. Када је након ангажмана на клупи Бачке стигао у Зајечар, многи су вртели главом, али их је млади стратег из Београда брзо разуверио.

„Остаје велика жал што нисмо Тимок сачували у прволигашком друштву, али успомене и пријатељства које носим из Зајечара остају за сва времена. Успели смо да надокнадимо велики бодовни заостатак у пролећном делу сезоне и да у плеј-ауту имамо шансу за опстанак, али Зајечарци и по традицији и по љубави према фудбалу сигурно заслужују више од Српске лиге“, наглашава Стојчевски.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.