РУКОМЕТНИ КЛУБ КЊАЖЕВАЦ НИЖЕ ПОБЕДЕ, ПАЛИ ЖИТОРАЂА И РАДАН ЗА НАСТАВАК НИЗА

Share

Рукометаши Књажевца савладали су екипу Житорађе у гостима резултатом 23:28 (15:12) и направили важан корак у борби за друго место и пласман у бараж за попуну Супер Б лиге. Невероватну снагу воље показали су изабраници тренера Богдановића, који су у току утакмице одигране 25. марта остали без капитена Урошевића и пивота Петра Николића, али су и поред тога у наставку практично са једином изменом у виду голмана успели да преокрену и славе на „врућем терену“ у Житорађи.

Нову сјајну утакмицу одиграо је Никола Павловић, који је са 13 погодака био најефикаснији актер утакмице, а сем њега у стрелце су се уписали још Петар Цако са 6, Урошевић је до повреде уписао 5, док је Сава Ташковић постигао 4 гола. Код домаћих најбољи је био Марковић са 10 погодака.

„Заиста тешка утакмица, много проблема али и снаге воље мојих играча. Једино су важни бодови и чињеница да повреде нису озбиљније природе и да су и Николић и Урошевић доживели истегнуће скочног зглоба. Чека нас сада припрема за по свему судећи одлучујући окршај са „Ртњем“ из Бољевца наредног викенда“, истакао је за „Глас спорта“ тренер Књажевчана Дејан Богдановић.

Да успех буде потпун, побринуле су се дан касније и рукометашице Књажевца, које су прилично лако изашле на крај са гошћама из Лебана, Ариф „Осице“ – Радан 36:20 (21:7) у утакмици одиграној у сали Основне школе „Димитрије Тодоровић Каплар“.

Поново је сјајна била капитенка Милица Кочић са 9 погодака, по 6 су постигле Јована Ристић Николић и Неда Марјановић, 5 је додала Анастасија Богдановић, а гол мање Лена Здравковић.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.