РУКОМЕТАШИ КЊАЖЕВЦА ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ СЛАВИЛИ У ПРВОМ МЕЧУ БАРАЖА ЗА СУПЕР Б ЛИГУ

Share

Сјајно рукометно вече и фантастичан спортски догађај приредили су својој публици рукометаши и рукометашице Књажевца. Дупли рукометни програм виђен је у хали „Каплар“, а половичан учинак забележио је домаћи тим, пошто је мушка екипа остварила победу, док су рукометашице поражене у првом мечу полуфинала плеј-офа за попуну Супер Б лиге.

Књажевачки рукометаши су у дербију разигравања за виши ранг дошли до тријумфа после велике борбе и правог „трилера“ против Младог радника резултатом 35:34 (17:16) у првом сусрету баража. Најефикаснији у редовима домаће екипе био је Сава Ташковић са 9 погодака. Одличну ролу имали су Никола Павловић који је постигао 7, Петар Цако и Милан Урошевић са по 5 голова и Никола Ђурђановић који је додао 4 поготка.

Много је значило и укључивање капитена Михајла Николића у састав, барем да их подржи са клупе, пошто је због тешке повреде ван тима дужи временски период. Николић је овог пута био део екипе и свакако је то био прави потез тренера Богдановића.

А на терену права рововска битка пуних 60 минута. Ниједног момента домаћи нису пружили гостима шансу за преокрет, али упорни Пожаревљани су дисали за вратом читав меч и на крају стигли до задовољавајуће разлике. Било је прилике за домаће поготово након вођства од 30:27 на неколико минута пре краја меча, али нису књажевачки рукометаши успели да забележе убедљивији тријумф. На крају један, али вредан, а одлука ће пасти у реваншу. За то је највише заслужан Владимир Сабелник са 9 голова, који је био најбољи у редовима Младог радника.

Што се женске екипе тиче, рукометашице Књажевца десетковане бројним изостанцима нису могле више од пораза на домаћем терену против Слоге. На крају 27:35 (14:18) за гошће из Петровца на Млави, које су чини се већ решиле питање победника у овом двомечу. Најбоља код домаћа екипе по обичају била је капитен Милица Кочић са 7 погодака, 6 је додала Љубица Вељковић, док су по 5 постигли Лена Здравковић и Ања Спасић. Међутим, скраћена ротација домаћих није могла да изађе на крај са Александром Милетић која је постигла 9 и Анђелом Стојиљковић са 8 погодака, које су остале нерешива енигма у првом сусрету полуфинала.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.