РОШЕВИЋ У СПАРТАКУ ЈОШ ТРИ ГОДИНЕ, У СУБОТИЦИ ВЕРУЈУ У ЗАЈЕЧАРСКОГ НАПАДАЧА

Share

И док се у фудбалској Србији и даље до краја не зна ко ће у ком рангу такмичења наступати у предстојећој сезони, трансфери су у пуном јеку, а појачања се нарочито у Суперлиги ређају као на траци. Нападач Спартака из Суботице и рођени Зајечарац Милош Рошевић, продужио је верност тиму са севера Србије на још три године, па ће према слову уговора, члан плаво-белих остати до јуна 2026. године.

Двадесетдвогодишњи фудбалер имао је минуле сезоне проблема са повредама, али је и поред тога забележио 23 наступа и постигао два поготка у елитном рангу такмичења. У Спартаку верују да ће талентовани нападач у наредној сезони потврдити раскошни потенцијал.

„Очекивања су велика, као и сваке нове сезоне. За почетак је потребно задржати се у горњем делу табеле, а након тога у зависности од могућности напасти и Европу, то је нешто што је примарни циљ ове сезоне“, истиче на почетку разговора за „Глас спорта“ Милош Рошевић“.

Задовољан је припремним периодом и како истиче, једва чека почетак суперлигашких борби.

„Што се тиче припрема, почели смо 17. јуна, тренирали смо у Суботици десет дана и онда главни део припрема одрадили на Златибору. Тамо смо се припремали 14 дана, где смо након добрих и тешких тренинга добили три дана одмора. Повратак у Суботицу условио је спремање и слагање екипе, како бисмо што боље ушли у сезону“, наводи Рошевић.

Превасходни циљ му је да га пре свега здравље послужи, а повреде заобиђу у широком луку. Конто голова био би му далеко већи, да је могао да наступа редовно. Сада је јачи за 18 месеци фудбала на суперлигашком нивоу и сасвим привикнут на највиши ранг такмичења у Србији.

„Тако је, повреде су ме спречиле да одиграм већи део сезоне, где по мом мишљењу мислим да бих се наметнуо за први састав и одиграо доста добрих и квалитетних утакмица“, каже Рошевић.

Дете Тимока, играч који је прошао све селекције клуба са Краљевице, био је један од најважнијих шрафова матичне екипе до фебруара 2022. године, када је задужио дрес суботичког суперлигаша, пошто је пре тога био један од најзаслужнијих за улазак Тимока у Прву лигу Србије.

„Глас спорта“ жели овом талентованом Зајечарцу да му голгетерски учинак буде двоцифрен и да у наредној сезони направи кључни искорак ка дугој и плодоносној каријери.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.