„ПУТ ОКО ЕВРОПЕ“ ПЕТОГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Share

„Пут око Европе“ занимљиво кошаркашко такмичење у шутирању на кош са девет позиција које обележавају европске градове одржано је у сали Техничке школе у Зајечару у уторак 27. септембра. Делегација Европске уније у Србији организатор је овог надметања у свих 10 градова учесника „Спортског изазова“, а тако је било и у Зајечару, који се још једном показао као сјајан домаћин.

И поред кише и неповољних временских услова, Спортски савез града Зајечара је у сарадњи са Техничком школом и њеним директором Гораном Станковићем преместио такмичење, које је окупило 95 учесника из школе домаћина, али и Гимназије, Медицинске и Економско-трговинске школе, који су се надметали за награде, које су спремили организатори из ЕУ инфо центра.

Никола Недељковић, ученик зајечарске Гимназије и члан Кошаркашког клуба „Младост“ освојио је прво место и профи лопту после учинка од 13 поена, испред још једног гимназијалца Душана Петковића са 10 и Јована Стојановског из Техничке школе који је убацио 9 поена. Иако су још три градска такмичења остала до краја Европске недеље спорта, вреди истаћи да је у генералном пласману управо Никола Недељковић на водећој позицији, са добрим изгледима да тамо и остане.

Спортски савез града Зајечара наставља даље са активностима и спортским догађајима у току Европске недеље спорта. Среда 25. септембар доноси јавни тениски тренинг и такмичење на Поповој плажи у извођењу Тениског клуба „АС Тимок“ од 10 сати. Већ у 13:30 на градском скверу на програму је јавни тренинг из алпинизма, који ће презентовати још једна чланица зајечарске „куће спорта“ ПСД „Љуба Нешић“.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.