ПОДГОРАЦ И ОВЕ ГОДИНЕ НАЈБОЉИ НА СЕОСКИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У БОЉЕВЦУ

Share

Спортски савез општине Бољевац уз подршку Установе за спорт Бољевац и покровитељство локалне самоуправе организовао је минулог викенда Сеоске олимпијске игре „Бољевац 2022“. Велика борба за сваки поен виђена је током целодневног програма, а на крају су највише разлога за задовољство имали такмичари Подгорца, који су и другу годину у низу тријумфовали на овом традиционалном такмичењу.

XVIII по реду Општинске сеоске олимпијске игре одржане су у недељу 11. септембра у Подгорцу. На играма су учествовале четири месне заједнице у девет дисциплина од којих су се у четири надметале и жене. Прво место у генералном пласману освојио је Подгорац са 35 поена, испред Месне заједнице Боговина насеље са освојених 24 поена, док је 3. место припало Сумраковцу који је такмичење завршио са 13 поена. Четврту позицију на Сеоским играма заузела је екипа Бачевице.

И док је прошле године Сеоска олимпијада одржана на терену у „Вртићу“, спортској хали, ОШ „9. српска бригада“, као и асфалтном путу изнад спортске хале“ где је било надметање у кросу, 18. бољевачке Сеоске игре у недељу су биле на програму на теренима Основне школе „Ђорђе Симеоновић“ у Подгорцу.

Такмичари су своје умеће показали у следећим дисциплинама:

Крос (м + ж), Скок у даљ (м + ж), Бацање камена са рамена, Баскет, Мали фудбал, Шах, Пикадо (м + ж), Стони тенис (м + ж), Надвлачење конопца.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.