ДОБРА ИГРА И НОВИ ПОРАЗ ТИМОКА, ПАНЧЕВЦИ ОДНЕЛИ БОДОВЕ СА КРАЉЕВИЦЕ

Share

Фудбалери Тимока поражени су од екипе Железничара резултатом 0:1 у мечу 21. кола Прве лиге Србије. Зајечарци су одиграли једну од најбољих утакмица у сезони, али и поред великог броја прилика и знатно боље игре бодови иду у Панчево, а зајечарском прволигашу остају бриге пред зимску паузу.

Као што сви актери заслужују било критике било похвале, тако пред суд јавности морају изаћи и судије уколико то заслужују. Суђење недостојно Прве лиге Србије виђено је на градском стадиону под Краљевицом, а главни судија меча Иван Никитовић из Чачка ниједном својом одлуком или кретњом није показао да завређује овај ранг такмичења. Али о томе нека одлуку доносе надлежни, резултат и игра остају у првом плану.

А на том пољу, овај пут за разлику од великог броја утакмица, похвале заслужују играчи Тимока, који су заиста и поред великог броја проблема, одиграли одличну утакмицу, пуну темпа и да је било мало више среће и прецизности сигурно је да би и крајњи исход био другачији. Стрелац гола одлуке у 13. минуту био је Лазар Марковић, који се најбоље снашао у гужви пред голом домаћина, после корнера који је извео Ђорђевић. Смушено је реаговала одбрана Тимока, а гости су поклон оберучке искористили.

Шта вреди сада изабраницима тренера Стојчевског што су од тада загосподарили тереном, стварали шансе, када је резултат до краја остао непромењен. Публика на Краљевици остала је ускраћена и за еврогол Игора Пантића, који је феноменално шутирао са 25 метара у 50. минуту утакмице, али је када су већ сви лопту видели у мрежи, пречка спасила голмана гостију Кнежевића. Нису се зауставили на томе домаћи фудбалери, камповали су практично пред голом Панчеваца и стварали шансе. Најбоља је свакако виђена у 62. минуту, када је после једне одличне акције пред гол гостију изашао Урош Николић, али очигледан контакт између штопера Железничара и играча Тимока, главни судија меча није окарактерисао као прекршај за најстрожу казну и одлична прилика је отишла у неповрат.

Много је Тимоку недостајао прави нападач, пошто је велики пех доживљен пред сам почетак утакмице, где се на загревању повредио једини центарфор Рошевић. Када се зна да је пре десетак дана уговор раскинут са Драгићевићем, долази се до тога није било правог гол играча на терену у последњих овогодињих 90 минута.

Зајечарцима остаје да се окрену зимском јачању тима пред пролећне изазове, а наставак такмичења заказан је за 26. фебруар 2022. године када Тимок очекује гостовање у Новом Саду, екипи Кабела у 22. колу Прве лиге Србије.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.