ОДБОЈКАШИЦЕ ЗАЈЕЧАРА СЛАВИЛЕ У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ ПРОТИВ ТИМОКА ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ И ПЕТ ОДИГРАНИХ СЕТОВА

Share

Oдбојкашице Зајечара савладале су у дербију 2. кола Регионалне лиге екипу градског ривала Тимока резултатом 3:2 (20:25,  25:20, 25:27, 25:17, 15:5). Велика драма и чак пет одиграних сетова виђено је у хали спортова на Краљевици, а на крају су се радовале изабранице тренера Ивана Буце Тошића. Ипак, снажан отпор пружиле су играчице тренера Милана Вучковића и показале да град на Тимоку не мора да брине за одбојкашку будућност.

Велика штета је само да је ово био дуел Регионалне лиге, пошто је очигледно да квалитет оба тима далеко премашује тренутни ранг такмичења. Одбојкашице Зајечара су забележиле и други тријумф на старту сезоне, после победе у на старту против „Винера“ из Бора са максималних 3:0, па се после две одигране утакмице налазе на 3. месту табеле са 5 освојених бодова, иза Озрена и борског „Волејбор-Тима“ који имају по 6. С друге стране, Тимок је после пораза у Сокобањи од Озрена са 3:1, успео да освоји први бод у поразу од Зајечара у пет сетова, па тренутно предводи други део табеле са поеном више од „Хајдук Вељка“, „Винера“ и Ђердапа из Кладова.

Прилику за први тријумф одбојкашице „Тимока“ имаће наредног викенда, када у суботу 6. новембра буду гостовали у Бору. Градски ривал „Зајечар“ истог дана биће изразити фаворит против „Ђердапа“ на домаћем терену на Краљевици.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.