ОДБОЈКАШИ РАДНИЧКОГ ИЗ КРАГУЈЕВЦА НА КРИЛИМА ЗАЈЕЧАРЦА РИСТИЋА ДО ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Share

Одбојкаши Радничког из Kрагујевца, предвођени Срећком Ристићем, искусним примачем сервиса из Зајечара, играће у финалу Kупа Србије. Крагујевчани су маестралном игром у реваншу полуфинала против браниоца трофеја Војводине, успели да анулирају пораз од 1:3 у Новом Саду. На домаћем паркету хале „Језеро“ начинили су прави подвиг и тријумфовали са максималних 3:0 (25:23, 25:21, 31:29), па ће се 14. марта борити за трофеј Kупа Србије.

Ова изузетно занимљива полуфинална серија између Kрагујевчана и Новосађана донела је много борбе и сјајних поена, а одлука је пала у трећем сету, у коме су одбојкаши Радничког тек после шест меч лопти успели да сломе отпор понајбоље екипе у земљи и представника Србије у Лиги шампиона минулих сезона и на тај начин изборе пласман у финале најмасовнијег домаћег такмичења.

Најбољи актер сусрета био је Зајечарац Ристић са 18 освојених поена. Поред играча пониклог у Тимоку и дугогодишњег интернационалца, који је ове сезоне појачао бившег српског шампиона из Крагујевца, одлични су били и  коректор Матић са 15 поена, Никола Гоић је забележио 13, док је Муса Kоне додао 11 поена.

Раднички ће се у финалу које је на програму 14. марта, борити за пехар намењен победнику националног Kупа против бољег из другог полуфинала између Рибнице и Партизана. Предност је на страни Краљевчана, који су у првом дуелу славили у Београду са 3:2 у сетовима.

 

фото: ОК Раднички

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести. Издавач медија задржава право тужбе.