НОВА ПОБЕДА РУКОМЕТАША ЗАЈЕЧАРА, ПОРАЗ РУКОМЕТАШИЦА УЧИНАК РК „ЗАЈЕЧАР 1949“ МИНУЛОГ ВИКЕНДА

Share

Рукометаши Зајечара савладали су екипу Слоге из Петровца на Млави резултатом 39:35 (18:14) у 18. колу Групе А Прве лиге „Исток“. Дерби утакмица је одиграна у хали спортова на Краљевици, а Зајечарце су до победе предводио капитен Милан Николић са 12 погодака, а велику помоћ имао је од Луке Павловића и Милана Илића са по 8 голова, док је 6 додао Немања Сандуловић.

Код гостију највише муке домаћој одбрани правио је Милош Илић, који је постигао 12 голова, док су по 6 дали Ђорђевић и Гласновић.

„Динамична утакмица, пуна ритма, контролисали смо резултат од самог почетка. Водили смо и седам  разлике, али се они нису предавали, искусно су користили сваку нашу грешку да нам се приближе, али смо били на висини задатка и стигли до два бода“, поручио је за „Глас спорта“ тренер РК „Зајечар 1949“ Дарко Милосављевић.

Зајечарци су тријумфом стигли до 11 победе у сезони, па након одиграних утакмица имају 22 освојена бода и налазе се на 3. месту табеле са 6 бодова мање, али и две утакмице мање управо од Слоге на 2. месту. Лидер из Пожаревца Млади Радник је и даље без пораза и једини сигуран учесник баража за Супер Б лигу у који ће отићи прва два тима. Наредног викенда изабранике тренера Милосављевића чека нови тежак задатак пошто гостују четвртопласираном Јединству у Крњеву.

Рукометашице Зајечара с друге стране нису успеле да дођу до треће победе у сезони, пошто су поражене од Петроварадина резултатом 21:27 (11:16) у утакмици 17. кола Супер Б лиге Србије. Домаће играчице претрпеле су 13 пораз у сезони, па се уз две победе налазе на 10. позицији табеле са 4 освојена бода, једним мање од Пријепоља и два више од последњепласираног Пирота.

Наредног викенда изабранице тренера Петровића дочекаће екипу Срема, која ће бити изразити фаворит у том дуелу, пошто је реч о тиму који се налази на деоби 2. места табеле и до краја ће се борити за пласман у Супер лигу.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.