НЕМА ЗИМСКЕ ПАУЗЕ ЗА ОДБОЈКАШИЦЕ ЗАЈЕЧАРА, ТРИЈУМФ У НОВОМ САДУ ЗА МИРНО ПРОЛЕЋЕ У ПРВОЈ Б ЛИГИ СРБИЈЕ

Share

И док је већина зајечарских клубова на зимској паузи, одбојкашице Зајечара вредно тренирају и такмиче се у Првој Б лиги Србије. После принудне паузе, коју је одредио Одбојкашки савез Србије због великог броја заражених играчица, времена за предах нема. Ваља надокнадити велики број утакмица, па су изабранице Ивана Буце Тошића у јануару одиграле већ три утакмице.

Распоред им није ишао на руку, Зајечарке су сва три пута гостовале и забележиле учинак од једне победе и два пораза.

Најпре су 5. јануара гостовале лидеру у Батајници и поражене са максималних 3:0 у сетовима, где се објективно и није могло више, пошто је реч о најбољем тиму у лиги, који након 12 одиграних мечева има 32 освојена бода, пет више од првих пратиоца Ваљева и чак 10 више од трећепласиране екипе „Црно Беле 011“. И управо је то био наредни ривал Зајечарки, а реч је о другом тиму београдског Партизана, а резултат је био истоветан оном у Батајници. Ипак, пружен је јачи отпор, а трећи сет су домаће победиле на разлику, 28:26.

Након два гостовања у престоници, изабранице тренера Тошића 16. јануара су отпутовале у Нови Сад, на мегдан екипи ФОК-а, на којој су „искалиле“ сав свој бес и показале завидни квалитет, славивши са максималних 0:3, по сетовима 8:25, 15:25 и 21:25.

Утакмица у Новом Саду играла се у оквиру 12. кола Прве Б лиге Србије, а одбојкашице Зајечара имају и даље два меча мање и налазе се на 6. месту табеле са 14 освојених бодова. Зајечарке наставак првенства чекају на средини табеле, која броји 12 клубова, од којих ће два првопласирана обезбедити пласман у Прву лигу, а две последње екипе напустити овај ранг такмичења. На зачељу су тренутно „Смеч“ из Крагујевца са 7 и Рума са 5 освојених бодова.