КОШАРКАШИ ЗАЈЕЧАРСКОГ БИН-А СЛАВИЛИ У КУРШУМЛИЈИ НА СТАРТУ ДРУГОГ ДЕЛА СЕЗОНЕ

Share

Кошаркаши Бин-а из Зајечара победом су отворили 2022. годину, пошто су на гостовању у Куршумлији славили против домаћег тима резултатом 58:66 (16:17;17:18;14:14;11:17). Зајечарци су на тај начин стигли до осме првенствене победе у девет одиграних утакмица, чиме су потврдили да игре из јесењег дела сезоне нису случајност.

Најефикаснији актер меча био је Угљеша Митровић, који је са 29 поена затрпао кош противника. Одличну ролу имао је и Марко Перовић са 13 и Стефан Џелатовић, који је убацио 9 поена. Капитен Братислав Костић постигао је 7, док је Огњен Ракић додао 6, а Вук Јевтић 2 поена.

Најбољи у домаћим редовима био је Милијановић са 23 поена. Изабраници Небојше Николића су утакмицу преломили у последњој четвртини у којој су сјајном одбраном противника свели на само 11 поена.

Наредно коло доноси велики дерби у хали спортова на Краљевици, где ће кошаркаши Бин-а у суботу 5. фебруара дочекати једину непоражену екипу Радана из Лебана, која им је нанела до сада једини пораз. Оба ривала налазе се на прве две позиције које наредне сезоне гарантују пласман у Прву српску лигу „Исток“. Тријумфом у том дуелу Зајечарци праве најважнији корак ка испуњењу амбиција, с обзиром на то да први пратиоци заостају поприлично, па тако Тријумф из Ниша и Пуста Река из Бојника већ на свом конту имају уписана четири пораза.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.