ЈУНИОРИ ОДБОЈKАШKОГ KЛУБА KЊАЖЕВАЦ 9. НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Share

Јуниори Одбојкашког клуба Kњажевац учествовали су минулог викенда на финалном турниру првенства Србије. Завршница Државног првенства у конкуренцији јуниора одржана је од 6. до 8. маја у Новом Саду у организацији ОК „Војводина НС семе“ и ОK „Нови Сад Манекс“.

Жреб није био наклоњен књажевачким одбојкашима те су за противнике, већ у првом кругу, имали екипе Партизана и Младог Радника, саткане од кадетских и јуниорских репрезентативаца наше земље. Јуниори ОК „Kњажевац“ су на старту такмичења поражени од Партизана са максималних 3:0. Након овог пораза уследио је још један од Пожаревљана истоветним резултатом. Kњажевачки јуниори су у мечу за пласман савладали екипу Пролетера из Зрењанина после велике борбе у пет сетова резултатом 3:2 (27:25, 20:25, 28:26, 17:25, 15:13) и заузели 9. место на Првенству Србије. Заиста одлична резултат ове генерације одбојкаша Књажевца које предводи тренер Милан Димитријевић.

Јуниори Партизана освојили су титулу првака Србије, пошто су у финалу Првенства Србије савладали домаћина Војводину са 3:1, по сетовима 18:25, 25:19, 25:18 и 25:18. У мечу за треће место, Нови Сад  је надиграо Црвену звезду са 3:0 (25:21, 25:21, 25:17). Видак Цветковић, коректор Партизана, проглашен је за најбољег играча Финалног турнира.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.