ЈАВНИ ТРЕНИНГ ГИМНАСТИКЕ НА ПОПОВОЈ ПЛАЖИ ПЕТОГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Share

Јавним гимнастичким тренингом на Поповој плажи настављена је Европска недеља спорта у Зајечару. Чланице Гимнастичког клуба “Зајечар” и школице спорта која делује у оквиру овог клуба, показале су сјајне кореографије и одличну увежбаност, а све под будним оком својих клупских тренера.

Са њима су на платоу Спортско-рекреативног центра „Попова плажа“ радили тренери Љиљана Субић, Саша Стевановић, Петра Лазаревић, Јелена Милутиновић, а присутна публика, коју су махом чинили родитељи, имала је прилику да на делу види шта значи бављење овим базичним спортом.

Данашња омладина није толико активна као претходне генерације, а гојазност је у порасту због недовољног бављења физичком активношћу, о чему сведоче и подаци истраживања у Србији да се свега 30% деце бави спортом ван школе. Управо из тог разлога важно је са спортом кренути од најранијег узраста и усмерити децу на праву страну.

Европска недеља спорта је догађак покренут од стране Европске комисије, а ова манифестација реализује се у европским земљама седми пут. Подсећамо, четврту годину за редом град Зајечар и Спортски савез града на Тимоку су домаћини и организатори Спортског изазова у оквиру Европске недеље спорта Олимпијског комитета Србије.

Европска недеља спорта наставља се у Зајечару и наредна три дана. Тако ће се већ у уторак на теренима Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“ наћи мали и будући одбојкаши и одбојкашице, који ће присуствовати јавном тренингу у извођењу Одбојкашког клуба „Зајечар“ са почетком у 11 сати. Комплетна сатница и распоред одржавања јавних тренинга налази се на страницама “Гласа спорта” (https://glassporta.rs/evropska-nedelja-sporta-od-cetvrtka-23-septembra-u-zajecaru/).

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.