IN MEMORIAM – ЉУБИША АВРАМЕЛОВИЋ

Share

Љубиша Аврамеловић, исконска легенда српског и југословенског бокса, преминуо је у недељу 31. октобра у Зајечару после краће болести. Четвороструки шампион Србије и двоструки вицешампион Југославије у папир и мува категорији у периоду од 1979-1985, члан репрезентације, носилац златне плакете СФРЈ за унапређење спорта и први боксер проглашен за најбољег спортисту Тимочке Крајине.

Укупно 350 борби у каријери која је трајала од 1975. до 1990. године, 302 победе уз 38 пораза и четири ремија, обележили су боксерски део приче легендарног зајечарског боксера, који је у својим најбољим годинама имао понуде свих највећих југословенских клубова. Тимок га крајем седамдесетих није пустио у Раднички са Црвеног крста, па су Олимпијске игре у Москви остале само сан. Његов велики ривал и апсолутна легенда руског, совјетског и светског бокса, Шамил Сабиров освојио је титулу, иако је само годину дана раније тек на поене успео да слави против Аврамеловића.

Боксу и Зајечару остао је веран, иако од многих заборављен, пензију је стекао у ЈКСП „Зајечар“ на пословима чишћења и одржавања улица пре пар месеци, али нажалост није стигао и да ужива у њој.

Последњи поздрав великом шампиону од „Гласа спорта“ и Спортског савеза града Зајечара.