ФУТСАЛ ЕКИПА ОШ „ХАЈДУК ВЕЉКО“ ИЗ ЗАЈЕЧАРА ОСВОЈИЛА 5. МЕСТО НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Share

Мушка екипа Основне школе „Хајдук Вељко“ освојила је 5. место на Државном такмичењу у футсалу одржаном на Сребрном језеру 10. и 11. маја. Изабраницима професора Драгана Пешића је за длаку измакла борба за медаљу. Две забележене победе у два дана, најпре против фаворизоване ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина у групној фази, а потом и против комшија из Неготина у мечу за 5. позицију, донеле су Зајечарцима завидан пласман у конкуренцији најбољих осам школских екипа у Србији.

Зајечарце је скупо коштао изненађујући пораз у последњем колу групе против екипе из Владичиног Хана, која је пре тога остала без било каквих шанси после два убедљива пораза од Краљева и Зрењанина. Ипак, тријумф у сусрету за 5. место показао је да је за ОШ „Хајдук Вељко“ било места у борби за одличје, поготово имајући у виду и сјајне игре на Међуокружном такмичењу, где су у финалу надиграли екипу из Алексинца, састављену махом од пионира Радничког из Ниша.

Вреди истаћи и да је Првенство Србије освојила Основна школа из Лепосавића, која је у финалу славила после бољег извођења пенала против ОШ „Вук Караџић“ из Краљева. Зајечарци су иначе против Краљевчана одиграли одличну утакмицу и тек после преокрета поражени резултатом 3:2 у групној фази.

Све у свему, још један запажен резултат зајечарског школског спорта, а нема сумње да ће поред малих фудбалера ОШ „Хајдук Вељко“ и ученице Медицинске школе из Зајечара имати шта да покажу на Државном такмичењу у рукомету од 15. до 19. маја, такође на Сребрном језеру. Осим тога, школске екипе и појединце из града на Тимоку очекује у среду 17. маја Међуокружно такмичење у атлетици, које је на прораму у Крушевцу, где ваља очекивати још неки пласман у завршницу такмичења Савеза за школски спорт Србије.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.