ФУДБАЛЕРИ ТИМОКА У СУБОТУ ПРОТИВ РАДА НА ПОСЛЕДЊЕМ ОВОСЕЗОНСКОМ ГОСТОВАЊУ

Share

Фудбалери Тимока гостоваће у суботу 14. маја на стадиону Краљ Петар I у Београду у претпоследњем колу плеј-аута Прве лиге Србије. Зајечарци су поразом на Златибору минулог викенда изгубили све шансе да сачувају прволигашки статус, па ће утакмица против екипе Рада на Бањици бити без резултатског значаја за госте.

Остаје велика жал због свега што су у пролећном делу сезоне урадили изабраници тренера Стојчевског. Надокнадили су огроман бодовни заостатак и равноправно се укључили у борбу за опстанак. Многи ће сад ламентирати на промашеном пеналу Лазара Николића против Жаркова, који би Тимок гурнуо два корака напред и променио комплетан распоред у плеј-ауту. Четири утакмице кући и три на страни, Кабел у гостима и још један ривал више на домаћем терену на Краљевици, сигурно је да би доста тога било другачије, али за проливеним млеком не треба жалити.

Прилика је пропуштена још јесенас, поготово у оној серији домаћих мечева изгубљених резултатима 0:1 и 1:2. Тим из првог дела првенства није био спреман за прволигашке изазове, када је прошао медени месец на старту сезоне и првих седам утакмица, уследио је страховит пад заустављен у смирај 2021. године. Засукали су рукаве тада у управи клуба, дали одрешене руке перспективном стручњаку, непознатом зајечарској публици, али талентованом тренеру који је сличну безизлазну ситуацију у Напретку из Крушевца, такође претворио у опстанак у Суперлиги.

Овде је фалило мало за право чудо, али не прави се нажалост тим у јануару. Било је ту доста и нефудбалских фактора, „наводњавања“ на већ „ишлифоване“ екипе из београдског круга двојке, али сигурно је да остаје горак укус после неких утакмица, које су морале бити добијене.

Сада ваља привести сезону крају на прави начин и засукати рукаве у летњој паузи. Мечеви против Рада у гостима и Кабела на Краљевици су само питање престижа, али оно што долази након тога свакако је најважније. Саставити тим за окршаје у чини се одавно не тако јачој Српској лиги „Исток“. Много екипа куцаће на врата врха табеле, а након испадања Зајечараца у нижи ранг, тешко ће бити сачувати окосницу тима. Ко ће остати и кога довести, као и ко ће са клупе предводити екипу, питање је за челне људе ФК „Тимок 1919“.

Будућност из Поповца која је и текућу сезону завршила на 2. месту иза Трајала баш као и минули шампионат иза Тимока, затим Раднички Пирот, Дубочица, Јагодина, комшијски Тимочанин, Раднички Свилајнац, Јединство из Параћина, Власина, само су неки од тимова са којима ће већ од половине августа Зајечарци делити мегдане.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.