ФУДБАЛЕРИ ТИМОЧАНИНА ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ, МИЉАН ЂУРОВИЋ НОВИ ТРЕНЕР КЊАЖЕВАЧКОГ СРПСКОЛИГАША

Share

Фудбалери Тимочанина започели су припреме за нову сезону Српске лиге „Исток“ на градском стадиону у Књажевцу. Миљан Ђуровић, који је протеклих шест месеци провео као координатор фудбалске школе ФК Тимочанин, нови је тренер књажевачког српсколигаша.

Перспективни стратег је у досадашњој каријери водио Слогу из Kраљева, где је са 27 година колико је имао у том тренутку постао најмлађи тренер у прва два ранга српског фудбала, а иза себе има искуство рада и у Саудијској Арабији и нишком Радничком, где је био тренер омладинске селекције и део стручног штаба сениорског састава.

Првом тренингу присуствовало је 18 фудбалера, а стручни штаб предвођен стручњаком из Краљева имаће пуне руке посла да испуни зацртане циљеве клупског руководства у изузетно јакој конкуренцији у Српској лиги „Исток“. Председник Фудбалског клуба „Тимочанин“ Милош Стојановић најавио је добру сезону свог тима, као и појачања која ће помоћи књажевачком српсколигашу да заузме позицију у врху табеле.

„Захвалио бих се досадашњем шефу струке Николи Вељковићу, који је лествицу у свом раду у првом тиму подигао на висок ниво, он остаје у клубу као први помоћник и тренер омладинаца. Новог тренера Ђуровића очекује тежак посао, али сигуран сам да смо направили прави потез и да ће Тимочанин поново играти допадљив и такмичарски фудбал“, поручио је за „Глас спорта“ први човек српсколигаша из Књажевца.

 

Kомплетне припреме биће обављене у Kњажевцу, где према речима председника Стојановића имају изванредне услове за рад, захваљујући локалној самоуправи.

„Имаћемо 6 или 7 пријатељских утакмица. Неки од противника биће Раднички из Пирота, лесковачка Дубочица, Јагодина… За сада немамо конкретних појачања, али имамо неколико усмених договора и очекујем да се у наредних пар дана то и реализује“.

Конкуренција чини се на српсколигашком „Истоку“ одавно није била тако жестока, а велики број екипа претендује на сам врх табеле. Ко ће на крају први проћи кроз циљ, сазнаћемо након исцрпљујуће сезоне и 34 првенствена кола.

„Kонкуренција јесте јака, мислим да ће лига бити доста квалитетна и изједначена. Што се нас тиче, мислим да спремни улазимо у нову сезону и очекујем да будемо у горњем делу табеле“, истакао је на крају разговора за „Глас спорта“ Милош Стојановић Попај, капитен и председник Фудбалског клуба „Тимочанин“.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.