ДУНАВ ИЗ ПРАХОВА ПОНОВО У СРПСКОЈ ЛИГИ, ЦИЉ „ЗЛАТНА“ СРЕДИНА ТАБЕЛЕ

Share

Част неготинског фудбала у српсколигашкој конкуренцији ове сезоне браниће Фудбалски клуб Дунав. Иза Праховљана је више од месец дана припрема, а тренер Војкан Рајчић задовољан је начином рада и залагањем фудбалера. Повратник у Српску лигу „Исток“, који је на супериоран начин освојио шампионску титулу у Зони „Исток“ одиграо је пет контролних утакмица, а противници су били Бор, Тимок, два пута градски ривал Хајдук Вељко и нишки Цар Kонстантин.

„Улазимо спремни у првенство, имајући у виду да је конкуренција јака, екипа је добро радила током ових петонедељних припрема, имали смо одличне провере и најбоље могуће услове захваљујући управи клуба“, поручио је на почетку разговора за „Глас спорта“ шеф струке Дунава.

Екипа се појачала доласком три бонус играча из Kрагујевца, Лапчевићем и голманом Марушићем који долазе из Рембаса, док Kнежевић, Пуцељевић и Палуровић долазе из „Хајдук Вељка“, а Митић из Пчиње.

„Генерално сам задовољан, има још доста ствари да се поправи и подигне на виши ниво. Екипа је састављена од језгра искусних играча које сам затекао у клубу, капитена Богдановића, Јездића, Рудића… Тим је подмлађен са неколико бонуса које смо довели из Радничког, Радојковићем, Панићем, Николићем и нешто старијим Обрадовићем, а очекујемо долазак још неких играча, с обзиром на то да прелазни рок траје до 15. септембра“, истиче Рајчић.

Између одласка у иностранство и останка у Србији, Рајчић се одлучио за српсколигаша из Прахова. Последњи ангажман имао је јесенас у Тимоку из Зајечара кога је увео у Прву лигу.

„Имао сам понуду да одем преко, тачније у Kувајт али сам одустао, из Дунава су ме тражили тако да сам уз коректне услове прихватио. Са првим човеком клуба Гугићем имам одличну сарадњу, увек је ту за цео тим и са њим све делује добро. Са „Хајдук Вељком“ смо одиграли две утакмице у припремном периоду, сарадња је на добром нивоу и иде ка томе да у скорије време обе екипе сарађују на томе да се фудбал у Неготину подигне на још виши ниво“.

Дунав се експресно вратио у српсколигашко друштво, осигуравши титулу у занимљивој трци са „Танаском Рајићем“ из Пирота. Амбиције у предстојећем шампионату и вишем рангу такмичења везане су за средину табеле.

„Прво коло нам у госте долази Дубочица, екипа састављена од искусних играча, играју добар фудбал. Надам се да ћемо ми нашим залагањем, вољом и жељом успети да одиграмо на нивоу и стартујемо победом“, закључује причу за „Глас спорта“ Војкан Рајчић, амбициозни и студиозни тренер из Александровца, који је са успехом предводио екипе Жупе, Ртња, Тимока и Дунава.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.