ДЕНИ АВДИЈА ИДЕ У ВАШИНГТОН КАО 9. ПИК НБА ДРАФТА И НЕ ЗАБОРАВЉА СРПСКЕ КОРЕНЕ

Share

Дени Авдија, најталентованији израелски кошаркаш и несуђени репрезентативац Србије, чији је отац Зуфер Авдија био капитен Црвене звезде и репрезентативац Југославије, изабран је минуле ноћи као 9. пик прве рунде драфта НБА лиге од стране Вашингтона.

Досадашњи кошаркаш Макабија из Тел Авива, није крио одушевљење избором на драфту, а његове речи након проглашења Адама Силвера, генералног менаџера НБА одјекнуле су и у Србији.

„Мој отац је Зуфер Авдија. Рођен је на Косову, у Србији. Био је кошаркаш репрезентације Југославије и неколико тимова у Израелу“, рекао је између осталог Дени, док су у позадини ишле његове фотографије у обележјима Звезде.

 

Зуфер Авдија већ дуго живи у Израелу, где је са успехом носио дресове бројних тимова, а навијачи Црвене звезде, нису га заборавили због свега што је за више од деценије боравка пружио у црвено-белом дресу, а о чему је „Глас спорта“ већ писао (https://glassporta.rs/prava-uvertira-za-susret-zvezde-i-makabija-bivsi-kapiten-crveno-belih-dolazi-da-gleda-sina-u-dresu-izraelaca/).

Вреди истаћи и да је млади српски крилни центар Алексеј Покушевски, иначе досадашњи играч Олимпијакоса изабран као 17. пик овогодишњег драфта, а покупила га је екипа Оклахоме, након размене са Минесотом за Рикија Рубија и још два пика, што довољно говори колико су желели млађаног осамнаестогодишњег Покушевског у својим редовима.