ДАВОР ШТЕФАНЕК И НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НА ЧЕЛУ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Share

Актуелни председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек остаће на челу кровне организације српског спорта и у наредне четири године, одлука је делегата на редовној изборној Скупштини Спортског савеза Србије. Наиме свих 176 присутних чланова Скупштине једногласно је дало подршку бившем олимпијском и светском шампиону у рвању Давору Штефанеку за нови мандат.

„Сеоске игре Спортског савеза Србије“,  „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, „Буди здрава вежбај са нама“, „Спорт у полицији“, као и наставак одржавања Малих сајмова спорта широм Србије, Међународног сајма спорта као и додељивање Мајске награде, само су неке од акција које су са успехом реализоване. Презентован је и план Штефанека на месту председника за наредни период, са неизоставним освртом на претходни мандат у коме однос Спортског савеза Србије са чланицама организације подигнут на највиши могући ниво, истакнуто је на Скупштини.

„Захваљујем се свима на поверењу. Много смо радили претходне четири године и не планирамо да станемо. Поносан сам на акције које смо покренули, а мој тим и ја имамо још много идеја како бисмо још више људи укључили у систем спорта. Желимо да у складу са надлежностима прописаним Законом о спорту и у складу са Статутом Спортског савеза Србије организујемо акције, пројекте, семинаре, такмичења, као и да остварујемо сарадњу на националном и међународном нивоу“, поручио је Давор Штефанек.

Спортски савез града Зајечара на Скупштини најмасовније спортске институције на Балкану представљали су генерални секретар Игор Божиновић и радник стручне службе зајечарске „куће спорта“ Миомир Симоновић.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.