БРАНИСЛАВ ЈОСИФОВИЋ, ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КЊАЖЕВАЦ – НОВИ СПОРТСКИ И РЕКРЕАТИВНИ КОМПЛЕКСИ И УЛАГАЊЕ У РАЗВОЈ СПОРТСКОГ ТУРИЗМА

Share

Нови спортски и рекреативни комплекси, улагање у инфраструктуру и развој спортског туризма биле су само неке од тема разговора са Браниславом Јосифовићем, замеником председника општине Књажевац. Нове генерације књажевачких спортиста ускоро ће моћи да се развијају на потпуно новом спортском комплексу, који ниче одмах до градског стадиона, са којим ће чинити једну целину.

„Предвиђена је изградња четири кошаркашка и два рукометна мултифункционална терена, а вредност радова износи 22,4 милиона динара и финансирана је средствима „ЕУ про плус“ програма“, истиче Јосифовић на почетку разговора за „Глас спорта“.

Све више српских екипа у различитим спортовима одлучује се да припреме спроведе у Књажевцу, где имају све неопходне услове за рад како са млађим категоријама, тако и са сениорским селекцијама. Улагање у спортску инфратруктуру и објекте допринело је и развоју спортског туризма, па све већи број екипа из Србије одлучује да припремни део проведу у Књажевцу.

„Општина Књажевац доста пажње поклања спорту и раду са младима, а Књажевац као један од центара југоисточне Србије уложио је много у припрему, терене и инфраструктуру, који омогућују како локалним клубовима и школама, тако и гостима да користе разне спортске садржаје, који су неопходни за рад спортских организација, од терена, базена, до смештајних капацитета“, наводи Јосифовић, док обилазимо радове у друштву председника Спортског савеза Књажевца др Микице Видојевића.

У току су радови и новом економату и свлачионицама на градском стадиону, а средства у износу од 12,5 милиона динара обезбеђена су преко Министарства за недовољно развијена подручја.

„Завршетком економата створиће се услови како за бољи рад фудбалског клуба, тако и за покретање кампова различитих спортова које планирамо у наредном периоду. У плану је изградња и тениских терена у непосредној близини, чиме би овај комплекс био стварно на понос свим Књажевчанима“, истиче заменик председника општине Бранислав Јосифовић.

Уговор о изградњи рехабилитационог и велнес центра у Ргошкој бањи потписао је управо заменик председника општине Kњажевац Бранислав Јосифовић почетком јула у Министарству трговине, туризма и телекомуникације. Радови на изградњи су у пуном јеку, за шта је добијено 25 милиона динара од Министарства туризма, док је општина из свог буџета обезбедила већи део вредности инвестиције.

„Пројекат је важна капитална инвестиција у Kњажевцу, са циљем да нови рехабилитациони и велнес центар привуче туристе из Србије, региона и Европе у надалеко познату Ргошку бању са изузетним лековитим својствима воде, чиме би подигли нашу туристичку понуду заједно са базеном „Бањица“ који се налази у непосредној близини“.

Све у свему, много је разлога за задовољство у општини Књажевац, а очигледно је да улагање у базу и спортску инфраструктуру даје резултате, па Књажевац сигурно постаје једно од кључних одредишта за припреме бројних спортских тимова, поготово млађих селекција, којима су на располагању заиста богати садржаји, од капацитета у самом центру града у долини Тимока, па до благодети књажевачке и српске планинске лепотице Старе планине.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.