БОРАНИН УРОШ КРСТИЋ ПОКОРИО ПЛАНЕТУ У КИК БОКСУ – ПРИЈЕМ ЗА СВЕТСКОГ ШАМПИОНА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Share

Урош Kрстић, члан Kик бокс клуба „Бор” и репрезентативац Србије, остварио је успех какав Бор не памти. Титули европског првака, додао је круну светског шампиона. Наиме, на Светском првенству које је одржано у граду Лидо ди Јесоло у Италији, Крстић је освојио титулу у конкуренцији старијих јуниора у дисциплини „low kick“.

Поводом невероватног подвига Боранина који годинама бележи сјајне резултате, баш као и његове клупске колеге, уприличен је свечани пријем у Градској управи града Бора.

„Kао актуелни првак Европе био сам носилац у жребу и имао три одлична меча. Први са Швајцарцем, други са Израелцем и трећи са Италијаном, који је био најтежи ривал. Припреме су такође биле тешке, али то тако мора да бисмо направили што бољи резултат. Сваки тренинг је био изузетно напоран, имали смо и више од 100 рунди спаринга месечно, али све се то исплатило на крају. Хтео бих да се захвалим саставу репрезентације Србије, као и мом тренеру Синиши Владимировићу и партнерима на тренингу Дамиру Сејдији, Бобану Николићу, Михајлу Вељковићу, Вукашину Стефановићу и Петру Динићу, који су ми помогли да ми ово такмичење буде много лакше”, нагласио је Kрстић и истакао да му подршка града Бора даје још већу мотивацију да постиже добре резултате и у будућности.

Градоначелник Бора Александар Миликић поручио је да је изузетно поносан на борске кик боксере, који предвођени тренером Синишом Владимировићем, исписују историју овог спорта како у Бору, тако и у Србији.

„Ми смо заиста у обавези да ове и наредних година максимално подржимо индивидуалне спортове, јер је Бор дефинитивно град кик бокса, џудоа и свих осталих спортова који нам доносе медеље. Поносимо се оваквим успесима и хвала им на томе, а ми ћемо као Град да радимо наш део посла, да стварамо боље услове за развој спорта и да се дичимо оваквим шампионима као што је Урош”, истакао је Миликић.

Србија је на Светском првенству у Италији од 30.септембра до 9. октобра остварила историјски успех. Освојено је чак 26 медаља, од чега 14 златних, 4 сребрне и 8 бронзаних одличја, чиме је постављен рекорд. На шампионату је учествовало више од 2500 такмичара из 63 земље света, а Првенство је одржано у свих седам кик бокс дисциплина.

Селектор репрезентације Срђан Радуловић из Ниша, који је водио 35 такмичара у узрасним категоријама кадета и јуниора,  изразио је велико задовољство постигнутим резултатима.

„Поносан сам на ову генерацију, која је померила лествицу и дала задатак наредним генерацијама да надмаше овај невероватан успех“.

Прво место у ринговним дисциплинама Светском шампионату, у дисциплинама лоу кик и K1 је заиста феноменалан резултат, а део фантастичног успеха припада и Синиши Владимировићу, трофејном тренеру из Бора, који је уткао себе у рад са талентованим борским борцима.

„Кик бокс јесте индивидуалан спорт, али морам да напоменем да су момци које је Урош већ поменуо били у сали нон стоп, помажући и мени као тренеру и Уркету. Некад сам вероватно био и досадан, па сам скретао пажњу на све, дозирао рад, забрањивао изласке, али је све то дошло на наплату и највећу награду. Као репрезентација смо узели чак 14 златних медаља. То је само доказ да се у свим клубовима у Србији ради добар кик бокс, а одличан резултат је онда неизбежан. Међутим, то је нешто што обавезује, јер се од сваког спортисте очекује да буде још бољи или да одржи место које је остварио у сезони. Ми ћемо наставити да се трудимо и надамо се да ћемо да поновимо резултат и наредне године. Направићемо филтер за потенцијалне репрезентативце и уводићемо млађе нараштаје јер треба мислити и на оне који ће да наследе актуелне шампионе када се повуку”, нагласио је Синиша Владимировић, некадашњи успешни спортиста, а сада трофејни тренер.

Следеће такмичење које очекује борске кик боксере је Државно првенство у Сенти, а нема сумње да поново треба очекивати врхунске резултате од клуба који поставља сопствене стандарде у кик боксу.

Пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”