Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ОДЛИЧАН НАСТУП КЊАЖЕВЧАНА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У ПАУЕРЛИФТИНГУ

Подели

Првенство Србије за суб јуниоре, јуниоре и ветеране у пауерлифтингу одржано је у Зајечару минулог викенда, а најзаслужнији за то што је град на Тимоку по трећи пут у минуле три године угостио најбоље српске „пауерлифтере“ је свакако Саша Цветковић, српски, европски и светски мастер шампион и генерални секретар Спортског удружења „Зајечар“.

„Потрудили смо се да будемо добри домаћини и организатори. Уложили смо много у нову опрему за ово такмичење, а трудићемо се да оправдамо поверење и убудуће и да у сарадњи са Поwерлифтинг савезом Србије подигнемо наш спорт на виши ниво у Србији. На такмичарима је да дају оцену и утисак са такмичења. Хвала пратећем особљу Пауерлифтинг савеза Србије на одличном вођењу програма и одличном преносу такмичења уживо, као и похвала спотерима да одлично одрађеном послу. Организација суђења је била на највишем нивоу, настављамо у истом ритму, поручио је Цветковић на крају такмичења.

Државно  првенство у пауерлифтингу класик и са опремом окупило је 100 најбољих такмичара из више од 20 клубова из Србије. Вреди истаћи и сјајан наступ дебитанта Матије Парезановића из Чачка, који је заслужено освојио злато у својој категорији.

Пауерлифтинг и бодибилдинг спортски клуб „Kњажевац“ наступио је са шест такмичара, који су из Зајечара однели четири медаље.

У категорији жена наступиле су три такмичарке и то:

– Ана Илијић у категорији суб јуниорки до 57кг. прво место
– Тијана Трифуновић у категорији јуниорки до 52кг. друго место и
– Дуња Лазаревић у категорији суб јуниорки до 57кг. друго место.

Мушки део књажевачког тима чинили су:

-Стефан Илић у категорији јуниора до 105кг. ЕQ прво место који је уједно проглашен за најјачег такмичара на државном првенству са опремом (ЕQ),
– Гаврило Љубисављевић у категорији до 83кг. пето место и
– Богдан Ђорђевић у категорији суб јуниора до 83кг. ЕQ који је нажалост остао без пласмана због неуспешног покушаја у дисциплини чучањ са 180 кг.

„Ово је велики успех за наш клуб, јер је конкуренција била изузетна, а сви наши такмичари имају велику будућност у пауерлифтингу. Захваљујемо се локалној самоуправи и Спортском савезу Kњажевца на помоћи у одласку на Првенство Србије“, истакао је за „Глас спорта“ Далибор Илијић, председник ПББСК „Књажевац“.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *