Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

ПРВЕНАЦ ЈЕРЕМИЋА БЕЗ НАГРАДЕ, КЊАЖЕВЧАНИ ОДНЕЛИ БОДОВЕ СА КРАЉЕВИЦЕ

Подели

Фудбалери Тимока 1919 поражени су у комшијском дербију од Тимочанина резултатом 1:2 у 20. колу Српске лиге „Исток“. Несхватљиве грешке и падови у концентрацији скупо су коштали Зајечарце, па Књажевчани носе три бода са Краљевице.

Прво полувреме протекло је у теренској иницијативи домаћих, који су контролисали дешавања на терену, али није било много прилика, а ни правих удараца ка голу чувара мреже Тимочанина Богдана Јовановића, сем једног покушаја Славковића. Други део утакмице почео је знатно ангажованијом игром гостију, који су искористили и неколико принудних измена Тимока, преузели средину терена и почели озбиљно да прете капитену домаћих Аци Јовановићу. 

И када су многи помислили да ће се утакмица завршити поделом бодова и најнепопуларнијим резултатом без погодака, невероватна грешка штопера Зајечараца Марка Ђорђевића, који поклања пенал гостима после прекршаја над Милојковићем, а искусном 42-годишњем Владимиру Стојадиновићу није било тешко да доведе Књажевчане у вођство у 80. минуту сусрета. Сјајан одговор сервирали су домаћи играчи седам минута касније. Лазар Јеремић, 18-годишњи талентовани фудбалер поникао у редовима зајечарског српсколигаша, показао је да ће знатно озбиљније тренер Рајчић морати да рачуна на њега у наставку сезоне. Одлично се ослободио својих чувара, упутио феноменалан ударац са 20 метара и ефектно погодио мрежу гостију за ерупцију одушевљења на Краљевици.

Неколико тренутака пре тога Тричковић је из слободњака погодио пречку, па се полако стезао обруч пред голом Тимочанина, а домаћи су на крилима публике кренули по три бода. Ипак, при томе су заборавили на основне постулате одбране, па су тако из аут ситуације после гужве пред гостујућим шеснаестерцем, дошли до тога да им 35-годишњи Ивица Јовановић истрчи контру и савлада немоћног бившег саиграча Александра Јовановића.

Тимочанин се новим тријумфом учврстио на средини табеле, па након двадесет одиграних утакмица заузима 8. позицију српсколигашког „Истока“ са 29 освојених бодова, колико има и седмопласирана Јагодина. Књажевчани играју заиста одличан фудбал у пролећном делу првенства, имају осам бонус играча у првих 11, још неколицину и на клупи пониклих у клубу, а који још увек наступају и бриљирају у омладинском тиму. Зајечарцима остаје да збију редове и покушају да у последњих 10 мечева стигну до опстанака у трећем рангу такмичења у фудбалској Србији. Тимок 1919 је тренутно шест бодова далеко од Пчиње, осам од Власине и девет од Топличанина, екипа изнад црте, а са 17 бодова зајечарски српсколигаш налази се на незавидном 14. месту у зони испадања.

Наредног викенда Тимок чека тешко искушење у Мешеву, док Тимочанин дочекују трећепласирану Будућност из Поповца.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *