ТРЕЋИ ДАН ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ У ЗНАКУ ШКОЛСКОГ НАРОДНОГ ВИШЕБОЈА И ОДБОЈКЕ

Share

Трећи дан Европске недеље спорта у Зајечару показао је сву радост школског и омладинског спорта. Дупли програм обележио је прави спортски дан у среду 25. септембра у Основној школи „Љубица Радосављевић Нада“.

Први део дана протекао је у промоцији народног вишебоја, који је ученицима презентовао Никола Дишковић, дугогодишњи тренер и председник Џудо самбо клуба „Тимок“, као и међународни судија са деценијским искуством и познавањем архаичних спортова. Дечја граја одзвањала је пуна два сата теренима и двориштем ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, а ученици и ученице како виших, тако и нижих разреда уживали су у традиционалним вештинама и то: рвању на брвну, надвлачењу штапа и конопца, као и бацању потковице.

Јавни тренинг је одржан на терену Основне школе „Љубице Радосављевић Нада“, захваљујући разумевању директора Верослава Пауновића, а малишане је поздравио помоћник градоначелника Зајечара  и координатор Европске недеље спорта Милан Станковић.

„Захваљујем се Спортском савезу на одличној идеји и организацији и сјајна је ствар што су баш дисциплине народног вишебоја део овогодишњег „Спортског изазова“ у Зајечару“, истакао је Станковић.

Вечерњи део програма протекао је у јавном и показном одбојкашком тренингу. Чланице Омладинског одбојкашког клуба „Зајечар“ и заинтересоване ученице присуствовале су тренингу у сали Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“. Више од 30 младих одбојкашица, пионирки, кадеткиња, јуниорки и сениорки стрпљиво су слушале савете Ивана Буце Тошића, главног тренера екипе, Иване Стефановић, Марка Богдановића и новог тренера и још увек активне одбојкашице Иве Тошић.

Тренинг су испратили и председник клуба Иван Трајковић, као и директор школе домаћина Верољуб Пауновић.

„Изузетно ми је драго да је наша школа већ неколико година део Европске недеље спорта, а сигурно је да ћемо кроз сарадњу са Спортским савезом града Зајечара, наставити да помажемо развој зајечарског спорта“, поручио је за „Глас спорта“ директор Пауновић.

Тренери ООК „Зајечар“ позвали су све заинтересоване девојчице да дођу у њихову школу одбојке, чији се тренинзи одвијају у сали ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ понедељком, средом и петком од 18:30.

Четвртак 26. септембар доноси спортско дружење пензионера, који ће се 4. дана Европске недеље спорта у Зајечару надметати у баскету, фудбалу, шаху и пикаду на Спортско-рекреативном комплексу „Попова плажа“, са почетком у 10 сати.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.