ТРАДИЦИОНАЛНИ НОЋНИ ТУРНИР У БАСКЕТУ ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА У БОЉЕВЦУ

Share
Традиционални турнир у баскету 3 на 3 „Бољевац 2024“ одржан је минулог викенда на кошаркашком терену „Вртића“ у Бољевцу. Организатор спортско-рекреативне манифестације, која се у Бољевцу са успехом одржава од 2013. године био је Спортски савез општине Бољевац уз подршку Установе за спорт и Кошаркашког клуба „Ртањ“ и покровитељство општине Бољевац.
 
Овогодишње издање баскет турнира окончано је у суботу 13. јула а публика је у два дана програма имала прилику да посматра изузетно занимљиве дуеле екипа из Зајечара, Бора, Параћина и Бољевца. Поред пехара и диплома, учесници су се борили и за пригодне новчане награде.
 
Победник турнира је „Буна фест“ из Зајечара која је награђена ваучером од 20.000 динара, док је другопласираној екипи „33“ из Бољевца припала награда од 8.000 динара. Невероватно финале одиграли су Зајечарци и Бољевчани, а више нерава у неизвесном финалу имали су гости из Зајечара и тријумфовали резултатом 21:20. Трећепласирана екипа „Модекс такси“ из Параћина награђена је спортском опремом.
За најбољег играча турнира проглашен је Угљеша Митровић из екипе „Буна фест“ Зајечар. „Глас спорта“ био је на лицу места и испратио одлучујуће утакмице турнира.
 
„Захваљујемо се свим играчима на учешћу и спортској борби. Такође, хвала публици на посети и сјајном навијању као и свима који су помогли у организацији. Видимо се ускоро на новим турнирима и такмичењима“, поручили су организатори за „Глас спорта“.
 
Челни људи Спортског савеза општине Бољевац и Установе за спорт истакли су да већ крећу припреме за ноћни турнир у малом фудбалу.
 
„Надамо се да ћемо у наредном периоду имати што више заинтересованих у свим узрасним категоријама. Сврха организације оваквих турнира је да грађанима понудимо квалитетан спортски садржај у току летњих такмичарских пауза и да се малишани гледајући турнире заинтересују за бављење одређеним спортом“, закључили су одговорни у Спортском савезу општине Бољевац.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.