ТРАДИЦИОНАЛНИ МИНИ БАСКЕТ ФЕСТИВАЛ ОКУПИО КОШАРКАШКУ БУДУЋНОСТ У ЗАЈЕЧАРУ

Share

Будућност кошарке источне и јужне Србије на једном месту. Традиционални мини баскет фестивал одржан је средином јуна у хали спортова на Краљевици. Учествовало је више од 200 малих кошаркаша и кошаркашица из десетак српских клубова, а сјајна слика послата је још једном из Зајечара, где су се надметали малишани рођени 2013., 2014., 2015. године и млађи.

Поред домаћих селекција Кошаркашког клуба „Младост“и Школе кошарке „Тимок“, који су и организатори Фестивала, наступиле су и млађе селекције градских спортских пријатеља и ривала КК БИН, а на терену хале у Зајечару нашли су се и екипе из Ниша, Бољевца, Бора, Неготина, Мајданпека, Беле Паланке, Сврљига…

Одлични потези, велика борба и занимљива игра на три терена истовремено, пошто је хала спортова на Краљевици, специјално за намену Мини баскет фестивала подељена на неколико терена, како би што више утакмица могло да се одигра, а да најталентованији играчи и играчице са истока и југа Србије покажу свој раскошни таленат. Резултат је наравно био у другом плану, а сви учесници награђени су медаљама и дипломама организатора.

Церемонија свечаног отварања фестивала употпуњена је уручењем пехара шампиона сениорском тиму КК „Младост“, састављеном искључиво од чланова кадетске селекције за освојено 1. место у 3. Међурегионалној лиги „Исток“.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.