ТРАДИЦИОНАЛНИ „ХАЈДУК ВЕЉКОВИ ДАНИ“ ОДРЖАНИ У ЛЕНОВЦУ

Share

Рвање у појас, бацање камена с рамена, надвлачење штапа, скок у даљ из места и бацање потковице, биле су неке од дисциплина у којима су се надметали учесници народног вишебоја у Леновцу у суботу 17. августа. Традиционално 52. издање манифестације „Хајдук Вељкови дани“ донело је доста борбе и на крају велико славље за победника, Предрага Стојилковића, припадника Полицијске управе Зајечар, коме је сем звања харамбаше, пехара и дипломе, припала и вредна новчана награда. Ово је Стојилковићу други тријумф у Леновцу, пошто је 1. место освојио и 2022. године.

Награду за освојено 2. место и звање штитоноше понео је прошлогодишњи шампион Млађан Стојановић, припадник ватрогасно-спасилачке бригаде Зајечар. Велико искуство иза себе има Стојановић, дугогодишњи учесник и капитен екипе Грљана на Сеоским играма Спортског савеза Србије, где је један од најбољих такмичара годинама уназад и са којима се спрема за ново учешће на Државном такмичењу.

Манифестација ХАЈДУК ВЕЉКОВИ ДАНИ у Леновцу , хајдучки вишебој 17. август 2024. 
 
1.место Предраг Стојилковић , ХАРAМБАША
2.место Млађан Стојановић , ШТИТОНОША
3.место Иван Дишковић , БЕЋАР
 
Удружење „Зајечарски спорт за све“ и Месна заједница Леновац били су организатори спортско-рекреативног дела програма ове традиционалне манифестације уз подршку Спортског савеза града Зајечара и покровитељство локалне самоуправе. Суђење на хајдучком вишебоју било је поверено Николи Дишковићу, председнику Џудо самбо клуба „Тимок“. Захвалност зајечарске „куће спорта“ иде и на адресу Епархије Тимочке, захваљујући чијем разумевању и уз благослов владике Илариона је и одржано такмичење у порти леновачке цркве.
Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.