ТРАДИЦИОНАЛНИ „БАМБИ – ДЕЧЈИ УСПОН НА РТАЊ“ 21. СЕПТЕМБРА У БОЉЕВЦУ

Share

Планинарски клуб „Шиљак“ из Бољевца органоваће наредног месеца „Бамби – дечји успон на Ртањ“ у оквиру манифестације „Дан пешачења“. Отварање акције заказано је за суботу 21. септембра од 7:30 у насељу Ртањ, свечана додела захвалница, диплома и беџева предвиђена је за 15 сати, док је затварање акције заказано за 17 часова.

„Дан пешачења – корак ближе здрављу“, манифестација је која се одржава широм државе, под покровитељством Планинарског савеза Србије и уз подршку Министарства просвете и Спортског савеза Србије.

Организатори су обезбедили пригодне награде за учеснике, а посебна атракција за најмлађе планинаре свакако ће бити сам излазак на врх Шиљак надморске висине 1560 метара, који је предвиђен око поднева 21. септембра. Бољевачки планинарски клуб ће баш као и остала српска планинарска друштва и клубови обезбедити водиче који ће давати информације и вршити надзор и усмеравање, истакнуто је у саопштењу Планинарског савеза Србије у најави акције.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.