ТИМОК СРУШИО ПАРАЋИНЦЕ ЗА ДРУГУ ПОБЕДУ НА СТАРТУ СРПСКЕ ЛИГЕ

Share

Фудбалери Тимока савладали су екипу СФС Борца резултатом 2:1 у мечу 2. кола Српске лиге „Исток“. Зајечарци су славили против искусних Параћинаца и стигли до другог тријумфа на старту првенства погоцима нападача Јанковића и везисте Росића.

Ипак, није било све тако једноставно на старом градском стадиону на Краљевици, где су домаћи одиграли одличних 45 минута и апсолутно заслужено отишли на одмор са предношћу, која је морала бити и већа на основу виђеног. Овако минималних 1:0 после поготка новајлије Јанковића, који се на сјајан начин ослободио чувара и довео домаће у вођство у 18. минуту био је резултат првог дела игре. Најбољу прилику да дуплира предност пропустио је Урош Николић, док је добру шансу имао и Растко Николић, који је на муке ставио голмана гостију и на самом истеку 45. минута, када је врло добро извео слободан ударац, али је чувар мреже Параћинаца правовремено реаговао.

Оно што је уливало додатну сигурност симпатизерима Тимока јесте чињеница да су наставак меча дочекали са играчем више, после искључења дефанзивца гостију пред одлазак на паузу због другог жутог картона. Али наставак доноси нешто другачију слику, која је мора се признати била изазвана и неким заиста чудним одлукама судија, који су у неком тренутку чини се потпуни изгубили контролу над утакмицом. Већ после пар минута игре у наставку арбитар из Ниша је показао на белу тачку и једанаестерац за госте, који је капитен домаћих Александар Јовановић одбранио, али су Параћинци из одбитка поравнали резултат.

Реаговао је моментално тренер домаћих Жарко Јовановић двоструком променом и увођењем нападача Бараца и крилног играча Живића. Ипак неких десетак минута није то много променило, пошто су се гости умешно бранили. Невероватан потез фудбалера Тимока Росића и сјајан шут са 25 метара ухватио је голмана гостију у раскораку и вратио предност на страну зајечарског српсколигаша. Био је то други гол 19-годишњег везисте из Шапца, који је минуле сезоне носио дрес Новог Сада, пошто је прецизан био и на гостовању у Поповцу.

Покушао је стратег Борца и бивши тренер Тимока Војкан Рајчић троструком изменом и успео да колико толико пребаци игру на половину Зајечараца. Свашта се потом дешавало, али на жалост мало тога фудбалског. Два жута у року од пет минута и црвени искључујући картон за тренера домаћих Јовановића, а потом и заслужени црвени за штопера Тимока Павловића који је спречио чисту контру гостију унела су много беспотребне нервозе. Успели су домаћи фудбалери да исконтролишу завршницу и приведу крају утакмицу на задовољство нешто више од 300 гледалаца.

Победа и три бода су оно што се памти, а темпераментни и искусни тренер Јовановић знаће да уочи виђене мане и спреми фудбалере Тимока за гостовање екипи у Ћуприји наредног викенда. Зајечарци у тај сусрет улазе са чела табеле са максималним учинком и 6 бодова у два одиграна меча. Прилику да их сустигну имају само играчи Динама из Врања, који у недељу играју свој дуел против Будућности. Наредни ривал „Морава“ такође осокољена добрим стартом дочекује Зајечарце, након убедљиве победе против Брзог Брода од 5:0 и ремија у комшијском дербију у Јагодини.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.