СКУПШТИНА ЗАЈЕЧАРСКОГ САВЕЗА ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ И СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈУСПЕШНИЈИМА

Share

Редовна годишња Скупштина Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС) одржана је у четвртак 20. јуна у просторијама Спортског савеза града Зајечара. Скупштина је окупила представнике зајечарских основних и средњих школа, које су уједно и чланице градског Савеза за школски спорт. Разматрање и усвајање Извештаја о раду за 2023., као и усвајање Предлога програма ЗШС за 2025. годину, биле су неке од најважнијих тачки дневног реда.

Оно најважније уследило је по завршетку седнице. Свечана церемонија доделе диплома, захвалница и награда најуспешнијим екипама, школама и појединцима у управо завршеној школској 2023/2024. Било је много разлога за задовољство, како награђених, тако и свих одговорних у систему школског спорта.

Присутнима се најпре обратио помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић, иначе и сам бивши успешни спортиста и рукометни интернационалац, који је истакао задовољство што види на овакав начин испуњену салу Спортског савеза града Зајечара и додао да се нада да ће у наредним годинама бити још више разлога за понос и задовољство урађеним у школском спорту.

Председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић додао је да зајечарска „кућа спорта“ као кровна спортска организација жели што већи утицај професора физичког васпитања, у чијој је кожи до недавно био, а без чијих сугестија и савета, не би ни било оваквих резултата.

Резултате зајечарских школских екипа и појединаца у минулој школској години саопштио је генерални секретар Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС) Миомир Симоновић, који се посебно захвалио свима који су омогућили да и претходна школска спортска година буде завршена на прави начин.

Први део церемоније протекао је у додели диплома екипама зајечарских основних и средњих школа за освојена прва три места на градским такмичењима. Дипломе професорима и ученицима је поделио председник Зајечарског савеза за школски спорт Вук Петровић, а „Глас спорта“ доноси преглед учинка најуспешнијих екипа на првом нивоу такмичења из система Савеза за школски спорт Србије:

За остварене резултате на градским такмичењима награђени су Основна школа „Ђура Јакшић“ и Гимназија, поклон ваучерима у износу од по 18.000 динара за куповину спортске опреме, а обе образовне установе имале су најбољи учинак на такмичењима у организацији Зајечарског савеза за школски спорт, за шта су награде преузели професори физичког васпитања Драган Петковић и Милан Димитријевић. Истоветан ваучер је припао и ОШ „Љуба Нешић“. Наиме, мушка футсал екипа ове зајечарске школе је освојила 2. место на 12. Олимпијским спортским играма ученика Србије у Новом Саду, а захвалницу је примио вођа екипе, професор Бојан Живковић.

Сем екипа, награђени су и појединци за изванредне резултате у минулој школској години. Ученица Економско-трговинске школе у Зајечару Лена Малетић освојила је  сребрну медаљу и заузела 2. место на Олимпијским спортским играма у трци на 400 метара, док је сребрну медаљу на истом надметању у трци на 1000 метара освојио Вељко Васиљевић, ученик Техничке школе. Обоје су за сјајне резултате награђени поклон ваучерима стране Зајечарског савеза за школски спорт у износу од 10.000 динара. За разлику од прошле године, када су управо Вељко и Лена били једини награђени ученици на највишем нивоу, овог пута им се придружило још двоје ученика. Инес Кос, ученица Техничке школе је освојила бронзу у џудоу у категорији до 52 килограма, док је успех своје клупске колегинице из џудо клуба поновио ученик Медицинске школе Матеја Влајић, освојивши бронзано одличје у конкуренцији такмичара до 55 килограма, па је обоје зајечарских џудиста награђено ваучерима за куповину спортске опреме вредних 10 хиљада динара.

За крај, награђено је и двоје професора за остварене резултате, па је тако ваучер у износу од 10.000 динара припао професорки Медицинске школе Јелени Милосављевић за два екипна и шест појединачних пласмана на Олимпијске спортске игре ученика Србије у Новом Саду, док је ваучером од 10.000 динара за куповину спортске опреме награђен и професор Саша Јанковић за једно екипно и три појединачна пласмана ученика зајечарске Техничке школе на Олимпијаду, а награде је у друштву помоћника градоначелника Милана Станковића уручио Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Спуштена је завеса на још једну више него успешну школску годину у којој су очекивања добрано премашена. Одговорни у систему школског спорта у граду на Тимоку, Зајечарском савезу за школски спорт (ЗШС) и Спортском савезу града Зајечара, надају се да ће наредна бити још берићетнија и испуњена фантастичним резултатима зајечарских ученика.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.