РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У НЕДЕЉУ 11. АВГУСТА У ЗАЈЕЧАРУ

Share

Зајечар ће у недељу 11. августа бити домаћин једног од регионалних такмичења Сеоских игара Спортског савеза Србије. Екипа Грљана, шестоструког победника зајечарских квалификација и учесника свих претходних великих финала Сеоских игара, покушаће да избори 1.место, како би се поново пласирала на Државно такмичење, чији ће домаћин последње недеље августа бити Чачак.

Спортском савезу града Зајечара припала је част да након три године паузе, поново организује Регионално такмичење Сеоских игара и угости 80 такмичара из четири екипе, који ће представљати градове и општине из којих долазе. Спортски савез града Зајечара организоваће ово специфично спортско-рекреативно надметање на Поповој плажи, где ће се представници Грљана борити против екипе Близне, победника мајданпечких квалификација, али и Вакупа код Алексинца и сокобањског Трубаревца.

„Оно што даје додатну драж овом специфичном такмичењу је чињеница да право учешћа немају професионални спортисти, нити активни спортисти који се такмиче на државним првенствима у професионалним ранговима такмичења.Такође, то су прави представници села из којих долазе, а сигуран сам да ће се Зајечар потврдити као одличан домаћин и да ћемо поново имати представника у великом финалу“, истакао је за „Глас спорта“ Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Свака екипа броји максимално 20 чланова, од чега минимум пет жена, које се надмећу у малом фудбалу, одбојци, бацању камена с рамена, трчању полигона с препрекама, скоку у даљ, надвлачењу конопца, обарању руку, шаху, надвлачењу штапа и трци у џаковима.

Цео догађај биће и права посластица за љубитеље добре хране, јер ће кулинарске екипе показати своје умеће у припреми укусног пасуља, уз промоцију традиционалних јела у којима ће моћи да уживају учесници Сеоских игара. Туристичка организација града Зајечара је обезбедила све за припрему, као и вредне награде за најбоље мајсторе кулинарства, што је још једном потврдило одличну сарадњу Спортског савеза и Туристичке организације.

Свечана церемонија отварања Сеоских игара Спортског савеза Србије почиње у 9:50 на терену за мали фудбал на Поповој плажи, док је званични почетак такмичења заказан за 10 сати.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.