МЕМОРИЈАЛНИ ОДБОЈКАШКИ ТУРНИР „МИЋА ПОЛИТИКА“ 20. ЈУЛА У ЛЕСКОВЦУ

Share

Удружење „Зајечарски спорт за све“ и Месна заједница Лесковац уз подршку Спортског савеза и покровитељство локалне самоуправе организоваће Меморијални турнир „Мића Политика“ у суботу 20. јула. Зајечарско село на обали Грлишког језера имаће прилику да угости одбојкаше из окружења који ће се надметати за пригодне награде.

Старт турнира је заказан за 10 часова, а жреб ће бити обављен пре почетка такмичарског дела програма.

Циљ формирања Удружења „Зајечарски спорт за све“ је заокруживање једног од најважнијих сегмената спорта сходно законским решењима, а то је свакако подстицање и стварање услова за унапређење спортске рекреације. Како је за „Глас спорта“ истакао генерални секретар зајечарске „куће спорта“ Игор Божиновић, то је уједно и један од циљева Спортског савеза града Зајечара, да све месне заједнице имају бар по неки турнир, такмичење или рекреативно надметање. 

То је нарочито видљиво у току летњих месеци, где не мањка спортских дешавања, како у граду, тако и у селима. Први по реду Меморијал „Мића Политика“ назив је добио од стране организатора из села Лесковац, а то је случај и са свим другим турнирима у Зајечару.

Вреди истаћи да нас тек очекује наставак серије турнира, па је тако традиционални 37. баскет турнир „ЛЕ БАС“ на програму од 20. до 23. јула у Зајечару. Један од најдуговечнијих турнира на истоку Србије 22. по реду „Авној 2024“ креће 28. јула, потом следи „Коцка“, „Дођи на баскет“ у зајечарском насељу „Кључ III“ почиње 6. августа, док су турнири у малом фудбалу у Лубници и Меморијал „Младен Радић“ у Вражогрнцу заказани за почетак августа.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.