ГРЉАНЦИ НАЈБОЉИ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Share

Регионално такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије одржано је у недељу 11. августа у Зајечару, а шампиони манифестације на Поповој плажи поново су постали такмичари Грљана, који су на тај начин успели да обезбеде пласман на Државно првенство, чији домаћин ће бити Чачак од 23. до 25. августа. Грљанци су били најбољи у конкуренцији Вакупа, Трубаревца и Близне, па ће и шести пут узастопно бити учесници великог финала.

Спортском савезу града Зајечара припала је част да по други пут организује Регионално такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије након 2021. године и угости 80 такмичара из четири екипе, који су представљали градове и општине из којих долазе. Конкуренција је била изузетно јака, а поред Грљанаца, шестоструких победника зајечарских квалификација, обухватала је и шампиона Мајданпека Близну, Вакуп из Алексинца и Трубаревац као најбољу екипу из Сокобање.

Такмичарима се на отварању Сеоских игара у Зајечару најпре обратио председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, који је истакао важност оваквих манифестација и пожелео пуно среће свим учесницима. Петар Шундић је у име Спортског савеза Србије пренео поздраве челних људи кровне спортске организације у земљи и истакао да ће Зајечар и Спортски савез града на Тимоку и даље бити део ове велике манифестације „српске куће спорта“.

Оно што представља куриозитет је чињеница да су све екипе тријумфовале у бар по некој дисциплини, што довољно говори о снази такмичења. Важно је било балансирати јачину и интензитет и видети где се има више шанси за победу и форсирати ту дисциплину, а чини се да је то шампионима из Грљана донело нови тријумф и пласман на завршно такмичење.

Одлука је пала у последњој дисциплини надвлачењу конопца, а недостижну предност Грљанци су стекли самим пласманом у финале ове дисциплине. На крају, екипа Грљана је освојила 31 бод, три мање освојили су такмичари Вакупа, треће место заузела је екипа Трубаревца са 25 бодова, док је 4. место припало Близни која је први део надметања провела у вођству, а чији су такмичари освојили 24 бода.

Велика захвалност организатора иде и на адресу Туристичке организације града Зајечара, која је сем поклона у виду промо материјала за све екипе и представнике Спортског савеза Србије, обезбедила и ручак за све учеснике. Такође, вреди истаћи и помоћ ЈКП „Тимок одржавање“ у припреми терена за саму манифестацију.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.