ФУДБАЛЕРИ ТИМОКА ПОРАЖЕНИ У СРПСКОЛИГАШКОМ ДЕРБИЈУ У ПИРОТУ

Share

Фудбалери Тимока поражени су у дербију 5. кола Српске лиге „Исток“ од екипе Радничког у Пироту резултатом 1:0 (0:0). Зајечарци су на тај начин претрпели први пораз у сезони и пали на 3. место табеле са 10 освојених бодова, колико имају и другопласирани Динамо из Врања, али и четвртопласирана екипа „Дунава“ из Прахова.

Што се утакмице у Пироту тиче, могла је да оде на било коју страну, а можда је најреалније било да се заврши нерешеним исходом. Прво полувреме сусрета нарочито је протекло у добром издању гостију, који су на крилима расположеног Тричковића покушавали по боку да пробију домаћина. Ипак, играчи Радничког су успели да казне пад у игри Зајечараца у наставку меча и поготком Богдановића у 80. минуту освоје сва три бода. Вреди истаћи и пар одличних интервенција капитена гостију Јовановића, који се налази у сјајној форми на старту сезоне.

Тимок је наступио у следећем саставу: Јовановић, Ванић, Киш, Павловић, Милуновић (Стојадиновић), Росић, Огњеновић (Машић), Тричковић, Урош Николић (Барац), Јанковић, Растко Николић (Живић);

Тимок је у предигри меча против старих ривала из Пирота остао без тренера Жарка Јовановића, као и спортског директора Лазаревића и не може се рећи да и то није утицало на играче. Ипак, тим је остао на окупу, то је оно што је најважније, а екипу ће у наредном периоду до именовања новог шефа стручног штаба водити Мирослав Трујкић. Тренер млађих селекција ФК „Тимок 1919“ и Јовановићев помоћник у  сличној ситуацији био је и пре две сезоне када је по одласку искусног Халиловића такође предводио сениоре зајечарског српсколигаша.

Сада ваља скупити редове и окренути се наредном ривалу. То је екипа „Ђердапа“ из Кладова и лепа је то прилика за нове бодове и повратак на победнички колосек, пошто су Кладовљани у пет одиграних кола забележили два ремија и три пораза и налазе се на 14. месту од 16 тимова са 2 освојена бода. На челу српсколигашког „Истока“ после пораза Тимока у Пироту је Јединство из Параћина са 11 бодова на свом конту. Утакмица 6. кола првенства Тимок – Ђердап на програму је у суботу 14. септембра од 16 сати на старом градском стадиону под Краљевицом.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.