ФУДБАЛЕРИ ТИМОЧАНИНА СА НАЈВИШИМ АМБИЦИЈАМА У ЗОНИ „ИСТОК“

Share

Фудбалери Тимочанина дочекаће у суботу 31. августа од 16:30 екипу „Балканског“ из Димитровграда у мечу 3. кола Зоне „Исток“. Књажевчани ће покушати да дођу до бодова против искусних гостију, који су минулог викенда у правој голеади славили против Гњилана ватерполо резултатом 9:5.

Улогу фаворита у предстојећем дуелу ипак имају домаћи фудбалери који су на отварању сезоне декласирали мајданпечки Рудар са 5:0, а потом у тимочком дербију ремизирали на гостовању у Неготину против „Хајдук Вељка“ 1:1. Дерби утакмица која је донела два потпуно различита полувремена и лица играча Тимочанина.

„Мислим да смо припреме одрадили добро, нисмо имали повреде, што је једна од битнијих ствари. Имали смо ту Куп утакмицу са Синђелићем, коју смо несрећно изгубили, која је дошла у мало незгодно време, на средини припрема отприлике, па смо морали да се адаптирамо у односу на то. Четири бода из два кола, не могу да будем задовољан јер јуримо лигу и правили смо тим који ће да доминира, а не да олако губи бодове. Могли смо у комшијском дербију да изгубимо сва три на крају. Нисам задовољан игром у другом полувремену нарочито, односом такође. Лош дан се деси сваком, дође кад-тад, али жеља и однос морају да буду увек присутни! То нам је фалило највише“, истакао је на почетку разговора за „Глас спорта“ тренер књажевачког зонаша Вукашин Томић.

Тренер који је добио поверење управе клуба да предводи Тимочанин је некадашњи саиграч председника клуба Милоша Стојановића из Јагодине, али и перспективни стручњак са вишегодишњим искуством. Добро познато име у фудбалској Србији по богатој играчкој каријери, а који је прошлог лета у редове Књажевчана стигао као координатор омладинских селекција.

Да ли је главна амбиција клуба експресан повратак у српсколигашко друштво?

„Циљеви су јасно постављени, а клуб са оваквим условима, председником и људима из општине који помажу и воле спорт генерално, не само фудбал, заслужују минимум играње у Српској лиги“, прецизан је Вукашин Томић.

Тимочанин је после два одиграна кола на 4. месту табеле са 4 освојена бода, два мање од екипа са максималним учинком. То су Бор 1919, „Браник“ из Штубика и „Танаско Рајић“ из Пирота. Управо су Борани кључни ривал Књажевчанима на путу експресног повратка у српсколигашко друштво.

„Свако има право да јури врх. Надам се и не сумњам, да ће трка бити фер. Понављам, имамо најбољу екипу, радимо из недеље у недељу да то и докажемо! Доказивање, константност је некад најтеже у фудбалу, играчи тога морају да буду свесни и стално причамо о томе“, поручује тренер Томић.

Да би се циљеви спровели, неопходно је побеђивати из кола у коло. Први следећи ривал је и најважнији, а тако се спрема и меч против гостију из Димитровграда.

„Незгодна екипа, али ми смо ти који се питају. Ако уђемо добро у утакмицу, не сумњам у победу. Најквалитетнија смо екипа у лиги, сигуран сам у то, али то мора да се покаже на терену“, јасан је тренер Књажевчана.

За крај разговора, као неко ко је у Књажевац најпре стигао на место координатора млађих селекција о њима и даље брине и води рачуна, али и најављује могућа нова лица у смирај прелазног рока.

„Радимо на томе, видећемо до краја прелазног рока. Уколико дође играч, мора да буде бољи од играча које тренутно имамо, тј. да квалитетом и односом допринесе екипи. Млади играчи раде, тренирају, али морају да се изборе за место. Волим младе играче, волим и да радим са њима, али ако је млад не значи да мора да игра и да добије шансу, то морају да схвате и заслуже место на терену“, подвлачи тренер књажевачког Тимочанина.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.