ДУПЛИ ТРИЈУМФ РУКОМЕТНОГ КЛУБА „ЗАЈЕЧАР“ НА СТАРТУ СЕЗОНЕ

Share

Рукометашице Зајечара декласирале су на отварању сезоне у Првој лиги „Исток“ екипу „Немањића“ резултатом 46:21 (21:8). Зајечарке ниједног момента нису допустиле Пожаревљанкама да помисле да имају шансу у хали спортова на Краљевици и апсолутно заслужено стигле до два бода у првом првенственом колу.

Тренер домаћих Петровић могао је да расподели минутажу и пружи прилику свим играчицама и оне су то на прави начин искористиле. Најефикаснија у редовима зајечарског тима била је Емилија Вељковић са 7 погодака, а титулу најбоље рукометашице сусрета понела је Сара Првуловић.

„Глас спорта“ доноси и записник са меча 1. кола Прве рукометне лиге „Исток“:

Да субота протекне у одличном расположењу, побринули су се рукометаши Зајечара, који су у другом мечу спортског поподнева на Краљевици славили против „Мораве“ резултатом 33.28 (12:16). Гости из Велике Плане су фантастично отворили утакмицу на крилима Павловића и Ђукића и на паузу отишли са плус 4, иако су у једном моменту имали и шест разлике. У наставку је виђен прави одговор изабраника тренера Милосављевића, који су пре свега стегли одбрану и ношени сјајним одбранама играча утакмице Милана Томића направили преокрет.

Никола Сандуловић је био најефикаснији у редовима домаће екипе са 8 погодака, 7 је дао Немања Сандуловић, док је 6 додао Андрија Мијовић.

Ево и комплетног учинка рукометаша Зајечара:

Наредног викенда Зајечарце очекује неугодно гостовање у Петровцу на Млави, екипи Слоге која је била слободна у 1. колу. С друге стране, рукометашице Зајечара путују у Пожаревац, где ће одмерити снаге са домаћом истоименом екипом, која је на старту првенства поражена у Костолцу.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.