ДЕЧИЈЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ЗА ПЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА „ШКОЛЕ СПОРТА ТИМ“

Share

Европска недеља спорта, Дечија недеља, било је заиста пуно дешавања у минулом периоду посвећеног најмлађима. Свакако једна манифестација која у годинама које следе има потенцијал да постане традиционална је организована од стране „Школе спорта Тим“. Наиме, Дечије Олимпијске игре одржане су 27. септембра у хали спортова на Краљевици и притом окупиле око 100 малишана, иначе чланова овог спортског удружења.

С тим у вези, „Глас спорта“ попричао је са оснивачем Школице спорта „Тим“ Милошем Богдановићем, који је био и иницијатор манифестације.

„Желели смо да на прави начин обележимо петогодишњицу постојања. Један леп јубилеј, а у томе смо имали и свесрдну подршку пријатеља и донатора, компаније „Аптив“, „Tehnomedie“ и „Jaffе“. Кроз школу је за све ово време прошло више од 1800 малишана и исто толико приступница налази се у архиви нашег удружења“, наводи за „Глас спорта“ Милош Богдановић.

Деца узраста од четири до 10 година подељена су у три групе са којима раде професори физичког васпитања, међу којима су од самог старта оснивачи Тамара Николић Јотовић и Милош Богдановић.

„Прве четири године провели смо у приватној сали у тржном центру „Два брата“, док тренинге сада држимо у салама ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ и ШОСО „Јелена Мајсторовић“, истиче Богдановић, који је поносан на чињеницу да се многа деца након боравка у школици спорта лако проналазе у разним спортовима.

Сви учесници првих Дечијих Олимпијских игара Школе спорта Тим награђени су медаљама и дипломама, док су најуспешнији у такмичењима на полигону специјално направљеним за ову прилику добили и вредне награде спонзора. Све у свему, осмеси на лицима малишана и родитеља, посведочили су да је направљен пун погодак и постављен добар темељ за будућност.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.