„ДЕЧИЈА НЕДЕЉА“ У ЗАЈЕЧАРУ У ЗНАКУ СПОРТА

Share

Под слоганом „Ја сам дете имам план: Толеранција и љубав за сваки дан“ у вртићима Предшколске установе „Ђулићи“ реализован је спортски дан у оквиру „Дечије недеље“, која је започела у понедељак 7. октобра. Предшколске установе и школе у Србији традиционално обележавају Дечију недељу, те деца кроз различите активности са васпитачима и наставницима исказују своју креативност и идеје.

Позиву на подршку у реализацији различитих програма одазвао се и Спортски савез града Зајечара, који је помогао реализацију правих спортских дана у ОШ „Десанка Максимовић“ и Предшколској установи „Ђулићи“. Координатор Спортског савеза града Зајечара за рекреативни спорт Љиљана Субић представљала је „кућу спорта“ у раду са предшколцима и школарцима. 

„Умрежавање два вртића „Свитац“ и „Маслачак“ и несебичан допринос Спортског савеза града представљају сјајан пример сарадње и заједничког деловања у оквиру „Дечије недеље“. Ове активности су осмишљене како би деца имала прилике да се упознају, размене искуства и учесвују у разним такмичарским играма“, истакли су за „Глас спорта“ из ПУ „Ђулићи“.

Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС) организовао је градско такмичење средњошколаца у стоном тенису, где смо сазнали све учеснике Окружног надметања, које је на програму у уторак 15. октобра.

Према речима генералног секретара ове чланице Спортског савеза града Зајечара Миомира Симоновића, иначе координатора за такмичарски спорт Спортског савеза града Зајечара очекује нас згуснут јесењи распоред школских такмичења.

Увод у спортску дечију недељу направили су и заједничким снагама Удружење „Зајечарски спорт за све“ и Планинарско смучарско друштво „Љуба Нешић“, који су реализовали активност за светски „Дан пешачења“ на стази у рејону Гамзиградске бање.

„Пређена је стаза од 12,5 км на деоници Дудица-Доњи кривул- Белегово-Гамзиградска бања са релативном висинском разликом од 230 метара надморске висине по облачном и кишном времену“, поручио је за „Глас спорта“ председник ПСД „Љуба Нешић“ Милан Јовановић.

„Дечија недеља“ је највећа манифестација за заштиту и промоцију права детета у Србији, реализује се под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију, а реализују је, као и деценијама до сада, Пријатељи деце Србије.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести