Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАРЦИ НАЈБОЉИ У АТЛЕТИЦИ, КЊАЖЕВЧАНИ И СОКОБАЊЦИ У СТОНОМ ТЕНИСУ НА ОКРУЖНИМ ТАКМИЧЕЊИМА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Најбољи атлетичари на територији Зајечарског управног округа долазе из Зајечара, који су и ове године били једини екипни учесници градског и окружног такмичења у „краљици спортова“, које је било на програму 18. октобра на градском стадиону под Краљевицом. Надметали су се ученици и ученице зајечарских основних и средњих школа, а „Глас спорта“ испратио је такмичење у организацији Зајечарског савеза за школски спорт на Градском стадиону под Краљевицом.

Најбољи у екипној конкуренцији били су ученици ОШ „Љуба Нешић“, док су девојчице из ОШ „Ђура Јакшић“ тријумфовале у категорији ученица. Ђаци Техничке школе славили су у мушкој, док су ученице Медицинске школе биле најуспешније у женској конкуренцији. Што се појединачне конкуренције тиче, Лена Малетић је већ дуго времена доминантна у трци на 400 метара и поново ће бити представник Економско-трговинске школе и главни фаворит и предстојећем Међуокружном такмичењу. Ученик зајечарске Гимназије Вукашин Корићанац освојио је 1. место у мушкој конкуренцији на 400 метара и такође визирао карту за следећи степеник школског надметања.

Тадија Максимовић из ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ је био најбољи у бацању кугле у мушкој, док је ученица ОШ „Љуба Нешић“ Даница Мердовић у истој дисциплини освојила 1. место у женској конкуренцији.

Окружно такмичење у стоном тенису за ученике основних и средњих школа, одржано је у уторак 15. октобра у хали спортова на Краљевици.  Зајечарски савез за школски спорт (ЗШС) организовао је два надметања у току претходне недеље, а велику подршку у организацији пружио је Стонотениски клуб „Тимок“, чији су чланови делили правду на такмичењу са кога су најуспешније екипе и појединци изборили пласман на Републичко такмичење. Тамо ће част Зајечара бранити ученице Медицинске школе у екипној и Моника Младеновић у појединачној конкуренцији.

Ево и свих резултата са такмичења на коме су доминирали гости из Књажевца и Сокобање:

Међуокружно такмичење у атлетици на програму је у четвртак 24. октобра у Крушевцу, а ученици и ученице из Зајечара на челу са својим професорима надметаће се са најбољим појединцима и школским атлетским екипама са територије Расинског, Топличког и Нишког округа. Што се осталих надметања тиче, „Глас спорта“ ће кроз контакте са Зајечарским савезом за школски спорт (ЗШС) известити о свим битним школским спортским темама.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *