Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА КРЕНУЛА ИЗ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ХАЈДУК ВЕЉКО“ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Европска недеља спорта у Зајечару отворена је школском лигом – турниром зајечарских основних школа у малом фудбалу у понедељак 23. септембра. Прилику да се надмећу у сали ОШ „Хајдук Вељко“ добиле су сеоске школе са територије града Зајечара, са изузетком домаћина.

Оно што је најважније, све екипе одиграле су по три меча, па је једна одлична идеја Спортског савеза града Зајечара и Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС) реализована на прави начин. Остаје само питање из ког разлога се позиву са плаћеним превозом за све ученике – такмичаре нису одазвале ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Салаша и ОШ „15. мај“ Мали Јасеновац, па је на њихово место ускочила домаћа екипа.

Прво место освојила је екипа ОШ „Хајдук Вељко“ из Звездана која је у финалу савладала домаћина са 2:0. Треће место припало је Основној школи „Владислав Петковић Дис“ из Грљана, састављеној махом од ученика 6. разреда, који су се представили на сјајан начин и заслужено тријумфовали над ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Вражогрнца резултатом 1:0. Исти резултат је виђен и у мечу за 5. место, где су играчи ОШ „Вук Караџић“ из Великог Извора славили против ОШ „Јеремија Илић Јегор“ из Рготине.

Учеснике је поздравио координатор Европске недеље спорта и помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић.

„Спорт нас учи вредностима попут фер плеја, тимског рада, једнакости и поштовања, које су међу најважнијим лекцијама које деца треба да науче у младим годинама. Велико ми је задовољство што је Зајечар седму годину у низу домаћин једне овакве манифестације, која промовише оно најважније што спорт треба да представља. Олимпијски комитет Србије препознао је Зајечар као одличног организатора, а искрено верујем да ћемо и у будућности бити сјајни домаћини“, поручио је Станковић.

Дипломе екипама учесницима турнира којим је започета овогодишња Европска недеља спорта у Зајечару доделио је генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић. Уторак 24. септембар је резервисан за јавни кошаркашки тренинг, а место „Спортског изазова“ неће се мењати. Поново ће ОШ „Хајдук Вељко“ бити домаћин, с разликом што ће своје умеће на отвореним теренима котлујевачке школе показати мали кошаркаши.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *