Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЕКИПА ГРЉАНА ОСВОЈИЛА 2. МЕСТО НА СЕОСКИМ ИГРАМА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ЧАЧКУ

Подели

Екипа Грљана освојила је 2. место и сребрну медаљу на Сеоским играма Спортског савеза Србије. Грљанци су остварили сјајан резултат на Државном такмичењу чији је домаћин био Чачак. Велико финале Сеоских спортских игара одржано је минулог викенда, а победници 6. издања ове престижне манифестације постали су такмичари из Бродарева код Пријепоља, који су на тај начин стигли и до главне награде игара, спортског терена чији дародавац је Спортски савез Србије уз подршку Фондације „Меридијан“.

Велики жал поново остаје за екипу Грљана, јер су такмичари из највећег зајечарског села били тако близу титуле, које би донело потпуно нов спортски терен за мали фудбал и рукомет у Грљан. Наиме, Грљанци су по завршетку свих 10 дисциплина сакупили 54 бода, што је било довољно за сребрно одличје. Исти број бодова имала је екипа Орана из Бојника, али су представници Зајечара имали више првих места, док су првопласирани такмичари Бродарева освојили 65 бодова и постали нови шампиони.

Шесте по реду Сеоске игре Спортског савеза Србије свечано је отворио председник „српске куће спорта“ и златни српски олимпијац Давор Штефанек у друштву државног секретара у министарству спорта, легендарног рукометаша Ратка Николића и представника Града Чачка.

Одлични су у два дана такмичења на теренима Спортског центра „Младост“ у Чачку били Грљанци. На прави начин су репрезентовали како своје село, тако и град Зајечар. Освојена су прва места у скоку у даљ и скакању у џаковима, друго место им је припало у надвлачењу конопца, а треће у надвлачењу штапа за екипу, коју је и овог пута предводио Спортски савез града Зајечара.

Недостајало је и среће у неким моментима, много тога је пропуштено у одбојци, фудбалу и шаху, али пожртвовања свакако није мањкало. Бодрили су Грљанци једни друге, борили се за сваки поен, а на крају је мало фалило за невероватан подвиг. Ипак, освојена је нова медаља, четврта у низу на Сеоским играма за екипу Грљана, иначе шестоструког узастопног зајечарског и регионалног шампиона и учесника свих шест великих финала, у Рудној Глави, Врњачкој Бањи, Убу, Пожаревцу и два пута у Чачку.

Спортски савез града Зајечара још једном честита целој екипи Грљана на феноменалном успеху, јер заиста није мала ствар бити други у Србији, поготово ако се зна да је кроз Сеоске спортске игре током 2024. године прошло скоро 200 села и месних заједница. Следећа година доноси нову шансу за титулу најбољег у Србији, биће наравно још теже све ово поновити и бити најбољи како на градском, тако и на регионалном такмичењу, али срце шампиона и победнички менталитет Грљанаца никако не треба потцењивати. То су доказали и у Чачку, где су иза себе оставили редом следеће екипе:

Оране – Бојник, Каоник – Крушевац, Оџаци – Трстеник, Чумић – Крагујевац, Доња Трепча – Чачак и Лучица – Пожаревац.

Генерални спонзор ове престижне и најмасовније спортске манифестације Фондација „Меридијан“ наградила је екипу Грљана таблом и кошевима, као и са 500 евра, а та новчана награда биће уплаћена у добротворне сврхе.Спортски савез Србије је као организатор представницима највећег зајечарског села поделио и спортске реквизите.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *